Ļoti vēlējos kaut ko pavisam mājīgu no pagātnes. Atcerējos veco padomju recepti, bet pagatavoju to pa jaunam. Tagad daru tikai tā.
Nevienu katlu vai pannu. Visu salieku vienā traukā un atpūšos. Lielisks veids. Un galvenās sastāvdaļas ir tikai divas. Vienkāršākais, ko vien var iedomāties — griķi ar malto gaļu. Ļoti garšīgi!
Kā pagatavot
Tātad, ķeramies pie gatavošanas. Lai pagatavotu šo ēdienu, kā jau sapratāt, mums vajadzēs griķus un maltu gaļu. Griķi jāizmanto sausā veidā, un mērīt tos mēs izmantosim glāzes. Patiesībā visu var mērīt tieši tā, nebalstoties uz gramiem.
Man ir glāzes ar tilpumu 180 ml. Attiecīgi, ja jūsu glāzes ir lielākas vai mazākas, mēriet ar tām, tikai ievērojiet manas proporcijas. Tātad, ņemam divas glāzes griķu. Noskalojam un uzreiz liekam cepšanas traukā.
Formu labāk izmantot biezsieniņu, piemēram, stikla vai keramikas. Tajā mūsu ēdiens kārtīgi izvārīsies. Plāna metāla forma neder.
Tātad, beram griķus formā un pievienojam sausos dārzeņu maisījumus, kas ir gabaliņu veidā. Tur sastāvā var būt burkāns, selerija, sīpols un tamlīdzīgi. Uzreiz pievienojam arī sāli. Pievienojām sāli un dārzeņus un vienkārši visu samaisām. Viss vēl ir sauss. Man ir liela ēdamkarote ar dārzeņiem pilna.
Tālāk nodarbojamies ar malto gaļu. No tās gatavosim mazas frikadeļu bumbiņas. Man ir cūkgaļas maltā gaļa, bet var ņemt jebkuru, kāda ir. Vistas, tītaru, liellopu vai pat jēra gaļa arī derēs. Receptē ir tieši divi mani glāzes maltās gaļas.
Pievienojam malto gaļu sīpolu. Sīpolu sagriežam smalki ar nazi, cik vien iespējams. Es ne īpaši mīlu to samalt, jo man šķiet, ka, ja sīpols maltajā gaļā ir mazos gabaliņos, tā kļūst sulīgāka.
Sīpola daudzums sastāvdaļās norādīts 100 grami. Tas ir tikai orientējoši. Patiesībā būtu vieglāk teikt – divus nelielus sīpolus. Tātad smalki sagriežam, pievienojam maltajai gaļai. Pievienojam sāli un piparus pēc garšas, rūpīgi samīcam un samaisām. Veidojam frikadeļu bumbiņas. Man ļoti patīk, kad tās ir mazas. Man sanāca 24 gabaliņi.
Viss sagatavots. Saliekam mūsu ēdienu kopā. Tieši uz sausajiem griķiem liekam mūsu frikadeļu bumbiņas. Tagad ūdens un eļļa. Ielejam formā divarpus glāzes ūdens un trīs ēdamkarotes augu eļļas. Viss! Nekas netiek maisīts, lai paliek tieši tā, kā ir.
Lasi vēl: Bagātību iegūs šīs zodiaka zīmes, bet citas vēl turpinās atstrādāt karmu — Globa sniegusi horoskopu 2025. gada otrajam pusgadam
Kas jādara tālāk? Pārklājam formu ar foliju, rūpīgi iesaiņojam, lai nebūtu spraugu un tvaiks gatavošanas laikā neizplūstu ārā.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…..
Tevi noteikti interesēs
- Kā pieticīgas arābietes ģērbjas mājās vīra klātbūtnēby Rinalds Bergmanis
- Talantīgais un pievilcīgais rallija pilots Mārtiņš Sesks intervijā beidzot atklāj, vai viņa sirdī ir kāda īpaša sieviete (+ VIDEO)by Laura Andersone
- Tikai 45 gadu vecumā uzzināju divas parastas ķiplokspiedes slēptās iespējas: dalos ar informācijuby Rinalds Bergmanis