Liekam cepeškrāsnī un cepam. Un tagad uzmanība! Temperatūrai cepeškrāsnī jābūt augstai — 230 grādiem. Laika ziņā tas būs vismaz stundu. Kāpēc ne ātri un tik karsti? Tāpēc, ka biezsieniņu formā tā notiek. Taču ēdiens izcepsies lieliski, būs kā no krāsns.
Kamēr virtuvē mūsu vietā strādā cepeškrāsns, varam baudīt dzīves priekus — paskatīties televizoru, izlasīt grāmatu vai vienkārši, kā saka, atpūsties un paslinkot.
Nu lūk, viss gatavs, stunda ir pagājusi. Izņemam formu no krāsns, noņemam foliju. Var likties, ka griķi virspusē ir nedaudz sausi. Bet tā tikai šķiet. Kad visu samaisīsim, būs ideāli.
Tātad pārkaisām mūsu skaistumu ar zaļo lociņu (es to ļoti mīlu un lieku visur) un uzmanīgi samaisām. Un tur, draugi, iekšpusē ir tāds gardums! Skatieties, cik apetītlīgi tas izskatās. Viss ir gatavots vienkārši ideāli, kā es solīju.
Atliek tikai pagaršot un ķerties klāt lieliskajām vakariņām. Garša ir tā pati — vēl padomju laiku, kā to gatavoja mūsu mammas un vecmāmiņas. Bet pagatavošanas veids, kā redziet, ir pilnīgi jauns un, manuprāt, daudz vienkāršāks.
Šeit ir sastāvdaļas, ja jums tās vēl ir vajadzīgas. Rakstu kārtības pēc, lai būtu pie rokas. Atgādinu, ka ērtāk ir mērīt ar glāzēm, un man tās ir 180 ml.
Kas nepieciešams
Griķi – 2 glāzes x 180 ml
Maltā gaļa – 2 glāzes x 180 ml (400 g)
Sīpoli – 2 sīpoli (100 g)
Sausie dārzeņi – 1 ēdamkarote ar kaudzi
Ūdens – 2,5 glāzes x 180 ml
Eļļa – 3 ēdamkarotes
Sāls, pipari – pēc garšas
Lasi vēl: Nav ko marinēt un sālīt- kāpēc gurķu aizmetņi kļūst dzelteni, sakalsts un nobirst
Gatavojiet ar prieku un ēdiet ar apetīti. Ēdiens ir ļoti garšīgs. Jūs jau zināt, cik labi tas sader kopā.
Tevi noteikti interesēs
- Aizgāju uz randiņu Liepājā un pateicu, ka man nav naudas: stāstu, kā viss izvērtāsby Rinalds Bergmanis
- Vīramāte mūs modināja no rīta un neļāva mums gulēt pat brīvdienās: es nolēmu rīkotiesby Sandra Vīgante
- Kāpēc mana vecmāmiņa virtuvē zem ledusskapja lika lauru lapu – tagad tā dara visa mūsu dzimtaby Anete Vītola