Atklāj jaunas detaļas mazās Justīnes baisajā lietā, kurai seko visa Latvija

 

“Saskaņā ar LTV ziņojumu, gan tēvs, gan pamāte, kuri ir apcietināti Rogovkas meitenes n.ā.v.e.s lietā, un ir daļēji atzinuši savu vainu.”

 

 

Aija Jermacāne, Rēzeknes tiesas izmeklēšanas tiesnese, uzsvērusi, ka viņi nepieņem vainu par apzinātu slepkavību, proti, nodarbinājušies ar nolūku nogalināt…

Nākamās tiesas sēdes datums, kurā tiks izskatīts drošības līdzekļu jautājums attiecībā uz aizdomās turamajiem, ir ieplānots uz 20. oktobri.

 

5. maijā Nautrēnu pagastā Rēzeknes novadā Rogovkā septiņus gadus vecā Justīne Reinikova, kura cietusi no veselības problēmām, tika ziņota par pazudušu. Meitene piektdienas vakarā, aptuveni plkst. 19, izgājusi no savas dzīvesvietas un vēl joprojām neesot atgriezusies.

 

Policija un brīvprātīgie veica plašas meklēšanas operācijas, pārmeklējot desmitiem kvadrātkilometru plašas teritorijas, bet meklēšana ilgu laiku nedeva rezultātus. Sākotnēji tika apsvērta versija, ka meitene varētu būt aizgājusi no mājas un devusies nezināmā virzienā, taču jau no pirmajām pazušanas dienām likumsargi strādāja ar vairākām iespējamām versijām, iekļaujot iespēju, ka pret meiteni varētu būt izdarīts noziedzīgs nodarījums,

Meitenes ķermenis ar acīmredzamiem miesas bojājumiem tika atrasts aprakts pamestas mājas pagrabā, kas atrodas meža vidū vairāku desmitu kilometru attālumā no meitenes dzīvesvietas, pirms Jāņiem.

 

Aizdomās par iespējama noziedzīga nodarījuma izdarīšanu tika aizturētas divas personas – Justīnes tēvs un pamāte. Rēzeknes tiesa 21. jūnijā apcietināja abus aizdomās turētos. Abas personas tiek saistītas ar īpaši smaga nozieguma izdarīšanu pret nepilngadīgu personu, kura savas vecuma dēļ nebija spējīga sevi aizsargāt.

Latvijas Televīzija ziņoja, ka pazudušās meitenes ģimene ir bijusi bāriņtiesas uzmanības centrā. Meitenes tēvs un pamāte ar četriem bērniem bija pārvākušies uz Rogovku apmēram pirms pusgada. Tā kā meitenei ir veselības problēmas, viņa neapmeklē vietējo skolu. Meitenes bioloģiskā māte dzīvo ārzemēs.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment