Mana vecmāmiņa cep burvīgas pankūkas – katra izskatās kā īsts mākslas darbs, gluži kā no reklāmas. Tās ir ideālas pie tējas, un, pievienojot medu, tās kļūst par īstu gardumu.
Kad biju maza, skatoties uz šīm pankūkām, jautāju, vai pildījums neiztecēs, jo tās bija tik caurumainas. Vecmāmiņa sirsnīgi pasmējās, bet nākamajā dienā viņa uzcepa man pankūkas bez caurumiem. Tas mani ļoti iepriecināja!
Pankūkas bez caurumiņiem
Kad man nepieciešams pagatavot pankūkas pildīšanai, es vienmēr izmantoju vecmāmiņas recepti. Līdz šim labāku neesmu atradusi. Šīs pankūkas ir viegli pagatavojamas un ļoti izturīgas.
Lasi arī: Kurš skaitlis trūkst? Mēģini pareizi aizpildīt tukšo vietu!
Tās ir ideāli piemērotas jebkuram pildījumam, īpaši iebiezinātajam pienam vai ievārījumam. No tām var arī pagatavot saucamās “aploksnītes” ar cieto sieru, zaļumiem un sēnēm. Siera garša būs lieliska, un tas neiztecēs!
Ir gan vairākas lietas, kas jāievēro! Vislabākā ir nelipīga panna vai labi iestrādāta čuguna panna. Pirms cepšanas panna ir kārtīgi jāuzkarsē, bet ne līdz pārkaršanai. Pārāk augsta temperatūra var izraisīt mīklas pielipšanu.
Sākumā pannai viegli uzklāj plānu eļļas vai sviesta kārtu ar papīra dvieli, lai tā nepielīp. Pēc pirmās pankūkas parasti pannas virsma ir pietiekami gluda, lai tālāk nevajadzētu daudz taukvielu.
Ķeramies klāt receptei! Precīzas sastāvdaļas atradīsis raktsa beigās
Pagatavošana:
1. Labi sakultas olas ir labu pankūku pamats. Tās jākuļ kopā ar cukuru, vanilīna cukuru un šķipsniņu sāls. Tad pievieno pienu, eļļu un turpina kult.
2. Lielisks komponents, kas garantē gludas pankūkas bez caurumiņiem, ir kartupeļu ciete. Tā jāpievieno kopā ar vārošu ūdeni un tad visu jāsamaisa.
3. Miltus pievieno pašās beigās un pakāpeniski, lai nebūtu neviena kunkulīša pankūkās nebūtu.
4. Tad uzkarsē eļļu pannā un sāk cept pankūkas. Kad tās ir gatavas, var likt tajās jebkuru pildījumu. Iesaku cieto sieru ar vārītām sēnēm un sasmalcinātām dillēm. Sanāks labāk par jebkuru picu!
Cilvēkiem pankūkas ir iecienītas, jo tās ir garšīgas un daudzveidīgas, piedāvājot iespēju izmantot dažādas piedevas. Tās ir viegli un ātri pagatavojamas, un sastāvdaļas parasti ir pieejamas katrā virtuvē. Pankūkas bieži ir saistītas ar ģimenes tradīcijām un svētkiem, radot patīkamas atmiņas. Turklāt tās ir ekonomiskas un piedāvā iespēju radoši eksperimentēt ar receptēm.
Sastāvdaļas:
4 ēdamkarotes augu eļļas
4 ēdamkarotes cukura
2 glāzes miltu
2 glāzes piena
4 olas
2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
1 glāze vāroša ūdens
Vanilīns
Šķipsniņa sāls
Katrai saimniecei noteikti ir sava īpaša un simtprocentīgi uzticama recepte pankūku pagatavošanai. Pastāsti par to komentāros!