Mana vecmāmiņa cep burvīgas pankūkas – katra izskatās kā īsts mākslas darbs, gluži kā no reklāmas. Tās ir ideālas pie tējas, un, pievienojot medu, tās kļūst par īstu gardumu.
Kad biju maza, skatoties uz šīm pankūkām, jautāju, vai pildījums neiztecēs, jo tās bija tik caurumainas. Vecmāmiņa sirsnīgi pasmējās, bet nākamajā dienā viņa uzcepa man pankūkas bez caurumiem. Tas mani ļoti iepriecināja!
Pankūkas bez caurumiņiem
Kad man nepieciešams pagatavot pankūkas pildīšanai, es vienmēr izmantoju vecmāmiņas recepti. Līdz šim labāku neesmu atradusi. Šīs pankūkas ir viegli pagatavojamas un ļoti izturīgas.
Lasi arī: Kurš skaitlis trūkst? Mēģini pareizi aizpildīt tukšo vietu!
Tās ir ideāli piemērotas jebkuram pildījumam, īpaši iebiezinātajam pienam vai ievārījumam. No tām var arī pagatavot saucamās “aploksnītes” ar cieto sieru, zaļumiem un sēnēm. Siera garša būs lieliska, un tas neiztecēs!
Ir gan vairākas lietas, kas jāievēro! Vislabākā ir nelipīga panna vai labi iestrādāta čuguna panna. Pirms cepšanas panna ir kārtīgi jāuzkarsē, bet ne līdz pārkaršanai. Pārāk augsta temperatūra var izraisīt mīklas pielipšanu.
Daļai Latvijas iedzīvotāju konkrēto pabalstu plāno palielināt līdz 75%
Sākumā pannai viegli uzklāj plānu eļļas vai sviesta kārtu ar papīra dvieli, lai tā nepielīp. Pēc pirmās pankūkas parasti pannas virsma ir pietiekami gluda, lai tālāk nevajadzētu daudz taukvielu.
Ķeramies klāt receptei! Precīzas sastāvdaļas atradīsis raktsa beigās
Pagatavošana:
1. Labi sakultas olas ir labu pankūku pamats. Tās jākuļ kopā ar cukuru, vanilīna cukuru un šķipsniņu sāls. Tad pievieno pienu, eļļu un turpina kult.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk