Atklāju noslēpumu par trīskāršu gurķu ražu augustā. Sausais mēslojums gurķiem: līdz pat novembrim jums būs bagātīga raža

Mēslojums gurķiem var būt ne tikai šķidrs, bet arī sauss. Ir vērts to izmēģināt! Bet jūs vienkārši nezināt, no kā jūs atsakāties!

Pastāv uzskats, ka, lai gūtu bagātīgu gurķu ražu, ir jāpieliek “milzu pūles”. Bet es jums atklāšu nelielu noslēpumu: tas nemaz tā nav! Pastāv vienkāršs un efektīvs veids, kā ne tikai dubultot ražu, bet arī pagarināt gurķu augļošanu gandrīz līdz salnām.

Ieinteresēja? Tā ir sausā barošana, kas palīdz bez piepūles novākt gurķus līdz pat novembrim (ieskaitot).

Es šo metodi saucu par “burvju barošanu”. Tās būtība ir īpaša maisījuma lietošana, ko vienkārši izkaisa uz augsnes zem augiem. Izklausās vienkārši, vai ne? Bet rezultāti jūs pārsteigs!

Brīnumains maisījums gurķiem

Tātad, kas ir šī brīnumainā maisījuma sastāvā? Tikai 2 sastāvdaļas: dārza diatomīts un granulēti kūtsmēsli. Nekas pārdabisks. Tomēr tieši tas ir šīs metodes skaistums. Tā ir vienkārša un pieejama ikvienam.

Sāksim ar diatomītu. Es to izmantoju savā siltumnīcā jau daudzus gadus un nebeidzu brīnīties par tās efektivitāti.

Diatomīts aizsargā augus no kaitīgiem mikroorganismiem. Tas arī bagātina augsni ar svarīgākajiem mikroelementiem: silīciju, magniju un boru.

Silīcijs stiprina augu šūnu sieniņas, padarot tās izturīgākas pret slim***m un kaitēkļiem. Magnijam ir būtiska nozīme fotosintēzes procesā. Bors ir nepieciešams, lai pareizi veidotos augļi. Visi šie elementi kompleksā nodrošina gurķu veselīgu augšanu un attīstību!

Otra mūsu brīnummaisījuma sastāvdaļa ir granulēti kūtsmēsli. Es dodu priekšroku šim veidam. To ir ērti lietot, un tam nav nepatīkamas smakas.

Lasi vēl: Es pērku kāpostus daudz un bieži vasarā: rādu, kādas vakariņas gatavoju no tiem (neviens nenojauš, ka ēd kāpostus)

Granulētie kūtsmēsli ir īsts barības vielu dārgums, kas ir ļoti svarīgs gurķu ilgstošai augļošanai. Tie satur slāpekli, fosforu, kāliju un daudzus mikroelementus augiem viegli sagremojamā formā.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment