Atklāju noslēpumu par trīskāršu gurķu ražu augustā. Sausais mēslojums gurķiem: līdz pat novembrim jums būs bagātīga raža

 

Maisījuma sagatavošana un lietošana

Esmu secinājis, ka optimālā attiecība ir 1,5 kg dārza diatomīta uz 1 kg granulētu kūtsmēslu. Šī proporcija nodrošina ideālu barības vielu un aizsarg īpašību līdzsvaru.

Kad vislabāk lietot maisījumu? Es iesaku to lietot jūlija beigās vai augusta līdz 20 datumam. Kāpēc tieši šajā laikā? Fakts ir tāds, ka šajā laikā gurķi jau ir sasnieguši savu pirmo augļu veidošanās kulmināciju. Tagad tiem ir nepieciešams papildu atbalsts otrajam ražas vilnim.

Pietiek vienmērīgi izkliedēt maisījumu pa augsnes virsmu ap augiem. Tas viegli jāiestrādā augsnes virskārtā. Es parasti to daru pēc laistīšanas, kad augsne ir mitra, lai barības vielas labāk uzsūktos.

Ilgstoša barošana

Man vislabāk patīk, ka maisījums iedarbojas pakāpeniski. Tas nav mēslojums ar ātru izdalīšanos, kam ir tūlītēja, bet īslaicīga iedarbība. Mūsu “burvju papildmēslojums” darbojas lēni, bet droši.

Mēslošanas līdzekļa rezultāti, nebaidīšos no šī vārda, iepriecina. Gurķi iegūst otro elpu – lapotne kļūst piesātināti zaļa, parādās jauni dzinumi.

Protams, pat visefektīvākais līdzeklis nedarbosies bez pienācīgas aprūpes. Neaizmirstiet par regulāru laistīšanu, īpaši karstā laikā. Gurķi ir lieli mitruma cienītāji, un ūdens trūkums var iznīcināt visas pūles.

Lasi vēl: Grūti noticēt, ka gurķu salāti varētu pārsteigt: žēl, ka es uzzināju recepti sezonas beigās (sīpoli, gurķi un viss, bet triks ir mērcē)

Ko jūs domājat par šo vienkāršo mēslojumu? Vai jūs to izmantosiet? Tagad ir īstais brīdis.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment