Atklāju noslēpumu; tālruņa sānu pogas ne tikai regulē skaļumu. Apskaties, ko vēl tās ir spējīgas darīt!

Kaut arī mēs galvenokārt lietojam viedtālruņus ar skārienjutīgiem ekrāniem, ražotāji joprojām aprīko tos ar fiziskām pogām.

 

 

Telefoniem ir pogas, kas nepieciešamas, lai ierīci ieslēgtu vai pārstartētu, kā arī regulētu skaļumu, un šīs funkcijas ir plaši izmantotas ikvienam lietotājam.

Viedtālruņos malējās pogas tiek izmantotas dažādiem nolūkiem, atkarībā no konkrētās viedtālruņa dizaina, operētājsistēmas un lietotāja preferences. Daži bieži sastopamie nolūki ietver:

Pogas ieslēgšana/izslēgšana: Daži viedtālruņi izmanto malējās pogas, lai ieslēgtu vai izslēgtu ierīci, kā arī aizvērtu vai atvērtu ekrānu.

Skaļuma regulēšana: Malējās pogas bieži tiek izmantotas, lai regulētu skaļumu, piemēram, palielinot vai samazinot skaņas izlaidi, kad tiek atskaņota mūzika vai skaņas faili.

Fotogrāfijas uzņemšana: Viedtālruņu kameras lietošanas laikā malējās pogas var tikt izmantotas, lai uzņemtu fotogrāfijas, jo tās ir viegli sasniedzamas ar vienu roku, neizraisot kustību.

Pilnteksta rediģēšana: Daži lietotāji izmanto malējās pogas kā papildu vadības elementu, lai vieglāk rediģētu tekstu, piemēram, pārvietojot kursoru vai izvēloties teksta daļas.

Pieprasījumu atbilde: Dažās situācijās, piemēram, kad telefons ir novietots uz galda vai transportlīdzekļa vadīšanas laikā, malējās pogas var tikt izmantotas, lai ātri atbildētu uz zvanu vai nosūtītu ātro ziņojumu, neizmantojot ekrānu.

Specifisku lietotāja definētu darbību veikšana: Daži viedtālruņi ļauj lietotājiem pielāgot malējo pogu funkcijas, atļaujot tiem piešķirt specifiskas darbības, piemēram, piekļuvi noteiktai lietojumprogrammai vai funkcijai.

Galvenais ir tas, ka malējās pogas var tikt pielāgotas un izmantotas atbilstoši lietotāja vajadzībām un vēlmēm, piedāvājot papildu ērtības un ātru piekļuvi bieži izmantotām funkcijām vai darbībām.

 

 

Kā jau minējām sānu pogu funkciju klāsts telefonos nav galā! Tās ne tikai maina skaļumu, bet arī veic citas noderīgas darbības.

Kāpēc cilvēki tic retrogrādajam Merkuram un aptumsuma koridoram

Skaļuma taustiņu funkcijas

Knifiņš: Lai izslēgtu zvana signālu ienākošā zvana laikā, vienkārši nospiediet skaļuma samazināšanas pogu vienu reizi. Vai jūs to zinājāt? Bet tas nav viss! Galu galā jūs varat arī iestatīt citas funkcijas tālruņa sānu taustiņiem ierīces iestatījumos.

 

Atver “Android” iestatījumus.

Dodies uz sadaļu “Paplašinātie iestatījumi”.

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment