Kārojas gardu šašliku jau tagad, bet līdz aktīvajai grilēšanas sezonai pie dabas krūts vēl nedaudz jāpagaida? Ir lielisks risinājums – sulīgs cūkgaļas šašliks cepeškrāsnī! Ērti, ātri, vienkārši!
Marinādei izmantojam sīpolu, sarkano un melno malto papriku. Ja vēlies, vari pievienot citronu sulu. Pasniedzam cepeškrāsnī ceptu cūkgaļas šašliku ar svaigiem garšaugiem, asām mērcēm un citrona šķēlīti.
Sastāvdaļas:
500 grami cūkgaļas krūtiņas;
0,5 grami maltu melno piparu;
10 grami sāls;
50 grami sīpolu;
0,2 grami aso sarkano piparu.
Pagatavošanas gaita:
Sagatavojam cūkgaļu (ieteicams izvēlēties gaļu ar nelielu tauku kārtiņu, krūšu vai kakla daļu), sīpolu, sāli, sarkanos un melnos maltos piparus.
Sagriežam cūkgaļu nelielos gabaliņos tā, lai katram klāt “pieķertu” taukumiņa slānīti.
Pievienojam rupji sagrieztu sīpolu.
Apkaisām ar garšvielu dzirnaviņās samaltiem melnajiem pipariem.
Pievienojam sarkanos aso piparus.
Pievienojam sāli un labi samaisām masu. Liekam ledusskapī uz stundu vai divām.
Kad šašliks iemarinējies, uzspraužam gaļas gabaliņus un sīpola šķēlītes uz iesmiņiem, kas iepriekš izmērcēti ūdenī. Liekam uz stundu cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 200 grādiem.
Mūsu lieliskais cūkgaļas šašliks ir gatavs!
Pasniedzam ar tomātu mērci, apkaisām ar pētersīļiem un koriandru.
Ja tev patika šī recepte, atzīmē rakstu ar emocijzīmi un dalies sociālajos tīklos. Būsim pateicīgi par taviem komentāriem, īpaši, ja esi šašlika gatavošanas un baudīšanas fans!