Atklāšu divus efektīvus veidus, kā izmazgāt baltas zeķes – grūti noticēt, bet tās kļūs sniegbaltas!

Ilgu laiku esmu pūlējusies izmazgāt baltas zeķes līdz nevainojamai tīrībai. Mani bērni tās tik ļoti iecienījuši! Kā teica mans jaunākais dēls – baltas zeķes tagad ir modē!

Bet ir viena problēma!

Baltas drēbes un zeķes ir ļoti pievilcīgas un estētiskas, taču to nēsāšana var būt izaicinoša un dažkārt pat apnīkoša- sevišķi man, kurai jātiek galā ar to mazgāšanu. Viens no galvenajiem iemesliem ir tas, ka baltas drēbes un zeķes ļoti viegli sasmērējas. Pat mazākie netīrumi, traipi vai putekļi uzreiz kļūst redzami uz baltā fona, radot nepatīkamu un nekoptu izskatu.

Ikdienas aktivitātes, piemēram, ēšana, dzeršana vai pat pastaigas ārā, var viegli izraisīt traipus uz baltajām drēbēm. Baltas zeķes īpaši ātri kļūst netīras no putekļiem un netīrumiem uz grīdas. Tāpat baltās drēbes var sasmērēties arī no kosmētikas, sviedriem vai nejaušiem pieskārieniem pie netīrām virsmām.

Turklāt baltās drēbes un zeķes prasa īpašu kopšanu un biežu mazgāšanu, lai saglabātu to svaigo un tīro izskatu. Mazgāšana arī var būt izaicinoša, jo baltās drēbes var viegli zaudēt savu spožumu vai kļūt pelēcīgas, ja tās tiek mazgātas kopā ar citām krāsainām drēbēm.

Lasi arī: Vecaistēvs, kurš ir pieredzējis dārznieks, izstāstīja, kā barot rozes dārzā, lai tās ziedētu visiem kaimiņiem par skaudību

Papildus tam, dažādi traipi, piemēram, no sarkanvīna, kafijas vai zāles, uz baltām drēbēm var būt ļoti grūti iztīrāmi, un dažkārt traipi var palikt uz visiem laikiem, sabojājot iecienītākās drēbes.

Visi šie faktori padara baltās drēbes un zeķes ļoti nepraktiskas ikdienas nēsāšanai, radot apnīkumu un vilšanos, kad tās ātri zaudē savu tīro un svaigo izskatu.

 

 Tagad dalos viltībiņā, kā tās izmazgāt, lai būtu ideāli tīras:

Esmu izmēģinājusi dažādas metodes – vārīšanu un cepamo sodu. Tas palīdz, bet, protams, ne tik lielā mērā, kā es vēlētos. Pēc vārīšanas zeķes kļūst pelēkas, nevis baltas, bet soda pilnībā nenovērš melnīgumu. Izskatās, ka zeķes jau valkātas vairākas dienas.

Par laimi, mana darba kolēģe ieteica divus jaunus efektīvus veidus, kā cīnīties ar šo problēmu. Viņai pašai ir divas meitiņas, baltās zeķes kalniem. Viņa meklēja un atrada patiešām efektīvu mazgāšanas veidu, kas padarīja zeķes sniegbaltas, gluži kā jaunas!

Labākā gaļa franču gaumē vienmēr izdodas neaprakstāmi garšīga (labāku recepti neesmu redzējis)

 

Pirmā metode:

Iemērcam zeķes īpašā šķīdumā, kuru sagatavot ir vienkārši. Uz litru verdoša ūdens ņemu ēdamkaroti ūdeņraža peroksīda un ēdamkaroti spirta.

Visu labi samaisām un atstājam zeķes mērcēties uz nakti.

No rīta tās vienkārši izmazgājam ar ziepēm un izskalojam ūdenī. Traipi pazuda kā nebijuši!

Un, pats galvenais, zeķes saglabāja spilgto krāsu. Bet ņem vērā, ka šī metode ir piemērota tikai svaigiem traipiem, ja zeķes ir vecas un jau sen kļuvušas tumšākas, es ķeros pie otrās metodes.

 

Bet otrā metode ir VĒL LABĀKA!

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu otru metodi

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment