Atlikušas vien dažas dienas: ar ko laistīt kāpostus jūlija nogalē, lai veidotos stingras un lielas kāpostgalvas

Dārzkopjiem ir dotas 3 lieliskas iespējas, no kurām izvēlēties, lai mēslotu kāpostus jūlija beigās.

Ja vēl neesat barojuši kāpostus savā dārzeņu dobē, ir pienācis pēdējais laiks to darīt.

Mēs jums pastāstīsim, kādus mēslošanas līdzekļus izmantot kāpostu barošanai jūlija beigās.

Vasaras vidū kāpostiem ir nepieciešams kālijs un fosfors, lai veidotos stipras un spēcīgas kāpostgalvas.

Jūlija otrajā pusē kāpostiem lapu augšanai joprojām ir nepieciešams arī slāpeklis.

Pirmā iespēja ir laistīt kāpostus ar govs mēslojuma šķīdumu (litrs mēslojuma uz 10 litriem ūdens) un 2 dienas vēlāk ar kālija monofosfāta šķīdumu (1 ēdamkarote uz 10 litriem ūdens).

Otrkārt, var pagatavot kālija hlorīda un superfosfāta maisījumu (uz 10 litriem ūdens attiecīgi 8 un 15 grami).

Var izmantot arī komplekso mēslojumu ar slāpekli, kāliju un fosforu, kas mūsdienās ir nopērkami teju jebkurā dārzkopības veikalā.

Jūlija beigās kāpostu kopšana dārzā ir svarīga, lai nodrošinātu labu ražu. Šeit ir vēl daži padomi, kā parūpēties par kāpostiem šajā laikā.

Laistīšana: Jūlijs bieži ir karsts un sauss mēnesis, tāpēc kāpostiem nepieciešama regulāra laistīšana. Nodrošiniet, lai augsne būtu mitra, bet ne pārlieku mitra. Labāk laistīt agri no rīta vai vēlu vakarā, lai mazinātu ūdens iztvaikošanu.

Mulčēšana: Mulčēšana ap kāpostu stādījumiem palīdz saglabāt augsnes mitrumu un samazina nezāļu izplatību. Mulčēšanai var izmantot salmus, kūdru vai kompostu.

Lasi vēl:

Audzēšanas vide: Pārliecinieties, ka kāpostiem ir pietiekami daudz vietas augšanai. Ja nepieciešams, retiniet augu, lai katram augam būtu pietiekami daudz vietas. Tas palīdzēs nodrošināt labu gaisa cirkulāciju un samazinās slimību risku.

Aizsardzība pret kaitēkļiem un slimībām: Regulāri pārbaudiet augus uz kaitēkļu (piemēram, kāpostu tārpi, laputis) un slimību (piemēram, melnā sakņu puve) pazīmēm. Ja nepieciešams, izmantojiet bioloģiskos insekticīdus vai citus piemērotus līdzekļus kaitēkļu kontrolei.

Kāpostu galvas pārbaude: Jūlija beigās daži kāpostu šķirnes var sākt veidot galvas. Pārliecinieties, ka galvas ir stingras un veselīgas. Ja galvas sāk plaisāt, tas var būt saistīts ar nevienmērīgu laistīšanu vai pārāk strauju augšanu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment