Atpūtniece bijusi pārsteigta par Baltijas jūras krastā redzēto

Pagājušā gadsimta beigās izveidotajā dabas liegumā “Ovīši” Ventspils novadā Zane novērojusi vērienīgus koku ciršanas darbus kāpu zonā, liecina raidījuma “Bez Tabu” ziņojumi.

Smagā tehnika pametusi kāpu zonu. Viņa nocirta koku ķekaru. Skatoties uz šo ainu, grūti pat nojaust, cik liels posts dabai nodarīts. Vai ir pareizi braukt ar buldozeru pāri kāpām, sabojājot gan kokus, gan aizsargājamos biotopus tajās?

Es būtu ļoti priecīga, ja ar jūsu raidījuma palīdzību šim notikumam tiktu pievērsta uzmanība un būtu iespējams noskaidrot, kam ir tiesības šādi rīkoties, un vai tas vispār ir likumīgi!» saka Zane.

Sazinoties ar Ventspils novada pašvaldību, atklājās, ka konkrētā teritorija atrodas “Latvijas valsts mežu” pārziņā, kas veic saskaņotus darbus.

 

“Tās ir pelēkās kāpas, no kurām tiek vākta veģetācija,” skaidro “Latvijas Valsts mežu” pārstāvis Andris Verners. “Ovīšu” teritorijā konkrētais biotopa veids Latvijā nav labi pārstāvēts, te aizaug.

Eksperte uzsvēra, ka šoreiz biotopa atjaunošanā un saglabāšanā ir nepieciešama cilvēka un tehnikas iesaiste.

Par biotehnoloģijas darbiem Latvijas valsts mežsaimniecības aģentūras “Mežu” pārstāvis nosauca skuju koku un lapu koku zāģēšanu, krūmu un novākto kāpu izciršanu 17 hektāru platībā.

VIDEO:

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment