Sašliks ir mīļš un populārs ēdiens, kas iekaro daudzu cilvēku sirdis. Tas ir garšīgs un sabalansēts ēdiens, kas parasti sastāv no marinētas gaļas un dārzeņiem, kas tiek cepināti uz oglēm vai grilēti, lai iegūtu bagātīgu aromu un izcilu garšu.
Sašlika sagatavošanas process un marinādes recepte var atšķirties atkarībā no valsts un tradīcijām, bet kopumā tas ir ēdiens, kas pulcē cilvēkus kopā un piedāvā baudu garšas kāpumā.
Ātrā marināde nozīmē to, ka marinēšanas process aizņems aptuveni tik pat daudz laika, cik izmantosim ogļu sagatavošanai jeb iemarinēto gaļu varēsim cept jau pēc 30 minūtēm.
SASTĀVDAĻAS:
1 kilogramam cūkgaļas,
400 gramus sīpolus,
5 – 6 bazilika zariņus,
1 vidēja lieluma citronu,
sāli, piparus un paprikas pulveri.
Lasi arī: Prognoze: Kāds laiks varētu būt Līgo vakarā un Jāņos?
PAGATAVOŠANA:
Sīpolus sagriežam pusgredzenos vai sīkāk, pievienojam smalki sagrieztu baziliku, pa aptuveni tējkarotei piparus un paprikas pulveri, piespiežam pietiekoši daudz, bet ne visu citrona sulu ( pietiks ar aptuveni pusi citrona – 30 ml jeb 2 karotes sulas ) un apmaisām marinādi ar rokām tā, lai maisīšanas procesa laikā izspaidītu sīpolu sulu. Marināde ir gatava, pieberam tai šašlika izmēram atbilstoši sagrieztu gaļu, visu vēlreiz apmaisām, pēc 30 minūtēm neaizmirstam pievienot sāli , visu vēlreiz apmaisām un spraužam gaļu uz iesmiem.