Ātra uzkoda, ko kādreiz gatavoja katrā PSRS laiku ģimenē. Es joprojām gatavoju bieži

Šodien gribu atgādināt par vienkāršāko un ātrāko uzkodu, kas bija mežonīgi populāra PSRS laikos.

Atceros, kad mēs ar vīru pirmo reizi apprecējāmies, kad atbraucām ciemos pie viņa mātes, viņa bieži to gatavoja, saucot par ebreju. Smieklīgi, vai ne?, padomju laikos – populāra ebreju uzkoda 🙂 Interesanti!

Lasi vēl: Ministrija ir ierosinājusi dubultot šīs kategorijas iedzīvotāju pabalstu! Kam šis pabalsts tiks piešķirts?

Vai jūsu ģimenes to sagatavoja? Un dažreiz viņa to gatavoja tikai no kausēta siera, un dažreiz viņa papildināja sieru ar vārītu olu. Tas bija garšīgi jebkurā versijā. Kopumā es gribu teikt, ka šī uzkoda ir iesakņojusies mūsu ģimenē, tā ir viegli pagatavojama, sastāvdaļas gandrīz vienmēr ir pa rokai, un pats galvenais, man tas patīk…

 

Gatavošana:

Tātad, vārītas olas rīvē uz rupjas rīves.

Kausēto sieru arī sarīvē uz rīves, tikai uz mazās rīves.

Kā arī nesen kausētajam sieram sāku pievienot arī parasto cieto sieru, manuprāt sanāk daudz garšīgāks, galvenais paņemt pēc savas vēlmes garšīgāko un mīļāko sieru. Sieru arī sarīvēju uz smalkās rīves.

Lasi vēl: Ko var stādīt blakus gurķiem? Lai tas būtu skaisti acij un nebojātu ražu

“Liela krusa, stipras vēja brāzmas – dārzi var neizturēt!” – meteorologs Toms Bricis nāk klajā ar brīdinājumu par trakajiem laika apstākļiem šajā nedēļā

Visas sastāvdaļas apvienoju salātu bļodā.

Lasi vēl: Nauda plūdīs kā upe: Taroloģes Janko sola veiksmi četrām zvaigžņu zīmēm

Pievieno sasmalcinātu ķiploku, majonēzi, samaisa. Sāli nelieku, bet tas laikam pēc garšas. Lai iegūtu vēl vairāk garšvielu, varat pievienot maltus melnos piparus.

Tas arī viss, gardā uzkoda ir gatava un var pasniegta uzreiz. Tas piestāvēs jebkuram ēdienam.

Sastāvdaļas:

Vārīta ola – 3 gab
Kausēts siers – 2 gab
Cietais siers – 100 grami
Majonēze – 2-3 ēdamkarotes
Ķiploki – 2-3 krustnagliņas
Sāls, malti melnie pipari pēc garšas

Lasi vēl: Ministrija ir ierosinājusi dubultot šīs kategorijas iedzīvotāju pabalstu! Kam šis pabalsts tiks piešķirts?

Lapu apetīti!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment