Šodien vēlos atgādināt par vienkāršu un ātru uzkodu, kas bija ļoti populāra PSRS laikos.
Atceros, kad mēs ar vīru pirmo reizi apprecējāmies un devāmies ciemos pie viņa mātes, viņa bieži gatavoja šo uzkodu, saucot to par ebreju uzkodu. Smieklīgi, vai ne? Padomju laikos – populāra ebreju uzkoda… Interesanti!
Vai jūsu ģimenēs to gatavoja? Dažreiz viņa to gatavoja tikai no kausētā siera, citreiz pievienoja vārītu olu. Abās versijās tas bija ļoti garšīgi. Kopumā šī uzkoda ir kļuvusi par mūsu ģimenes tradīciju – viegli pagatavojama, sastāvdaļas vienmēr ir pieejamas, un pats galvenais – man tā ļoti patīk…
Lasi arī: Sieviete, kura dzīvo daudzstāvu namā Ropažos dodoties uz pagrabstāvu ieraudzījusi nepatīkamu skatu
Viena no galvenajām sastāvdaļām – vārīta ola. Un tas šo uzkodu padara par ļoti vērtīgu. Ola ir pilnvērtīgs olbaltumvielu avots, kas nodrošina ilgstošu sāta sajūtu. Tajā ir arī būtiski vitamīni un minerālvielas, piemēram, A, D, E vitamīns, B grupas vitamīni, kā arī dzelzs, cinks un selēns.
Vārītas olas palīdz uzturēt muskuļu masu un enerģijas līmeni, kas ir īpaši svarīgi aktīviem cilvēkiem un sportistiem.
Latvijas likumsargi izplata būtisku ziņu par sodu nomaksu CSN pārkāpuma gadījumā
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Ķeramies klāt pagatavošanai!
Gatavošana:
Tātad, vārītas olas rīvē uz rupjas rīves.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk