Gatavoju gardus itāļu ābolu cepumus ar patīkamu krēmīgu aromātu un maigu garšu.
Cepumi sanāk ļoti garšīgi, gaisīgi, iekšā mīksti, un galvenais, tie ir ļoti vienkārši pagatavojami.
Sastāvdaļas:
Olas – 3 gab.
Sviests – 100 gr.
Cukurs – 100 gr.
Milti – 300 gr.
Cepamais pulveris – 1,5 tējk.
Vaniļas cukurs – 1 tējk.
Sāls – šķipsniņa
Āboli – 2 gab. (400-450 gr.)
Rozīnes – 50 gr.
Gatavojam!
Iesitam 3 olas bļodā. Pievieno šķipsniņu sāls, cukuru un puto apmēram 3-4 minūtes.
Parasto cukuru var aizstāt ar brūno cukuru, kas piešķirs mīklai vieglu karameļu garšu.
Pievienojiet tējkaroti vaniļas cukura un izkausētu sviestu. Visu kārtīgi sakuļ ar blenderi.
Sieviete, kura dzīvo daudzstāvu namā Ropažos dodoties uz pagrabstāvu ieraudzījusi nepatīkamu skatu
Miltiem pievieno cepamo pulveri. Pamazām iesijājam miltus.
Mīklai jābūt tikai lipīgai, tai nevajadzētu būt šķidrai vai pārāk blīvai, pretējā gadījumā cepumi nebūs mīksti.
Ābolus nomizo. Ābolus sagriež 4 daļās un izņem sēklas. Ābolus sagriež mazos gabaliņos.
Lasi vēl:
Mīklā iemīcam sasmalcinātos ābolus.
Un pievienoju arī rozīnes. Var pievienot arī nedaudz kanēļa vai riekstu. Rozīnes varat aizstāt ar kaltētiem ķiršiem vai brūklenēm.
Liek mīklu, pa vienai ēdamkarotei, uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru, vai uz silikona paklājiņa.
Cep uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 20-25 minūtes līdz zeltaini brūnai garoziņai.
5 “nabadzīgas” sievietes pazīmes, jeb kad viņa cenšas ietaupīt uz sava rēķina
Ābolu cepumi ir gatavi tējai! Gatavo kārumu var pārkaisīt ar pūdercukuru.
Lasi vēl:
Aromātiskie cepumi ir maigi no iekšpuses ar gardu, kraukšķīgu garoziņu.