Atradu 2 perfektus trikus, kā izmazgāt zeķes, lai tās kļūst atkal sniegbaltas: Atklāšu arī jums!

Pirmā metode:

Iemērcam zeķes speciālā šķīdumā, kuru sagatavot ir ļoti vienkārši. Uz litru verdoša ūdens pievienoju ēdamkaroti ūdeņraža peroksīda un ēdamkaroti spirta.

Visu labi samaisām un atstājam zeķes mērcēties uz nakti.

No rīta tās vienkārši izmazgājam ar ziepēm un izskalojam ūdenī. Traipi pazuda kā nebūtu bijuši!

 

Šīs metodes priekšrocība ir tā, ka zeķes saglabā spilgto krāsu. Tomēr jāņem vērā, ka šī metode ir efektīva tikai jauniem traipiem. Ja zeķes ir vecas un jau kļuvušas tumšākas, labāk izmantojiet otru metodu – kuru jums atklāšu zemāk…

Otrā metode:

Šajā gadījumā mēs eksperimentēsim ar neierastu vārīšanas tehniku. Nav jāuztraucas par to, ka krāsa izzudīs vai zeķes paliks pelēkas.

Lai pagatavotu šķīdumu, sarīvējiet ziepes uz smalkas rīves, ielieciet tās katliņā un izkausējiet uz uguns. Pievieno 1 ēdamkaroti ūdeņraža peroksīda (3%) un trauku mazgāšanas līdzekli.

Iegūtajā šķīdumā iegremdē netīrās zeķes un vāra 20 minūtes. Netīrumi pakāpeniski izskalosies, un ūdens kļūs duļķains.

Atstājiet zeķes katlā, līdz šķidrums pilnībā atdziest, pēc tam noskalojiet tās zem tīra tekoša ūdens.

Mājas apstākļos veiktā balināšana nepadarīs jūsu zeķes kā jaunas, taču tā var ievērojami paildzināt zeķu kalpošanas laiku. Īpaši, ja jūsu mājās ir pāris “Rasbainieki”, kas vienmēr meklē piedzīvojumus. Kā jūs cīnāties ar traipiem uz apģērba?

 

Vai šī informācija bija tev noderīga? Tagad tu zināsi, kā panākt, lai baltas zeķes vienmēr izskatās kā jaunas! Mēs priecāsimies, ja tu pastāstīsi draugiem par šo neierasto mazgāšanas padomu, daloties komentāros!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment