Atradu veidu, kā ātri un bez ķimikālijām atbrīvoties no skudrām dārzā. Tās aizbēg kopā ar pēcnācējiem

Viens no jautājumiem, ko man kā dārzkopības ekspertei visbiežāk cilvēki uzdod, ir par skudru apkarošanu.

Šajā saistībā gribu minēt, ka manā sakņu dārzā viscaur ir ieklāta agroplēve, kas ļauj atbrīvoties no nezālēm un radīt augsnē kultūraugiem piemērotu mikroklimatu.

Mulčēju dobes ar nopļautu zāli, kas ir arī ļoti praktiski, jo nav jāveic ravēšana.

Tomēr līdzās visām šīm priekšrocībām ir viens trūkums, kas satrauc daudzus, un tās ir skudras…

Cilvēki bieži atsakās nosegt augsnes virskārtu, piemēram, ar kūdru, salmiem, kompostu, zāģskaidām, jo skudras zem mulčas veido savus pūžņus.

 

Lasi vēl: 40 gados es turpināju ģērbties kā jauna meitene. Bet reiz saņēmu šo nepatīkamo komplimentu, kura dēļ gandrīz noģību

Mulča ir speciāli sagatavots organisks vai neorganisks materiāls, ko izmanto augsnes virskārtas nosegšanai ap augiem dobēs un celiņiem. Tā pilda dekoratīvas un praktiskas funkcijas, uzlabo augšanas apstākļus un aizkavē nezāļu rašanos.

Organiskā mulča, piemēram, koku mizas, zāģu skaidas un komposts, pakāpeniski sadaloties, bagātina augsni. Neorganiskā mulča, piemēram, oļi un dekoratīvie akmeņi, ir ilgstošāka, bet neuzlabo augsnes auglību.

Vislabākās plānās pankūkas, kādas jebkad esmu ēdis: šo recepti man pačukstēja viesnīcas pavārs

Personīgi man šī problēma nav bijusi ilgu laiku, bet, ja skudras parādās, es tās ātri vien padzenu. Dažu dienu laikā tās aizbēg kopā ar saviem pēcnācējiem.

Izmantoju senu tautas metodi, uz kuru sākumā raudzījos skeptiski, bet, redzot rezultātus, es to izmantoju katru gadu. Šī metode darbojas gan augļu, gan sakņu dārzā, un, pats galvenais, tā neietver ķīmisku vielu izmantošanu, kas varētu piesārņot augsni un kaitēt tārpiem.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment