Atradu veidu, kā ātri un bez ķimikālijām atbrīvoties no skudrām dārzā. Tās aizbēg kopā ar pēcnācējiem

Pirmo reizi par šo metodi dzirdēju no vecmāmiņas, kura to izmantoja jau vairākus gadu desmitus, un, lai arī sākotnēji šaubījos par tās efektivitāti, biju patiesi pārsteigta…

Mans palīgs – prosa

Šī metode paredz parastas prosas izmantošanu. Es nezinu, kā tieši šie graudaugi ietekmē skudras – varbūt tām nepatīk prosas smarža, vai arī tās pārēdas un nobeidzas. Galvenais ir tas, ka šis paņēmiens darbojas.

 

Skudru pūzni vienkārši apkaisu ar prosu, un pēc dienas vai divām no skudrām un to pēcnācējiem vairs nav ne miņas. Profilakses nolūkā siltumnīcas dobju malās izkaisu plānu prosas kārtiņu. Šo mulču atstāju uz visu sezonu, un no skudrām nav ne vēsts.

Atgādinām, ka skudru daudzums jāizvērtē un cīņa jāsāk tikai tad, ja to ir tik ļoti daudz, ka patiešām sāk traucēt…

 

Zemeņu ievārījums gatavs ātri un veiksmīgi – tikai 15 minūtēs; noslēpums slēpjas sagatavošanā

Vel daži veidi kā atbrīvoties no skudrām (saturs iegūts no interneta bloga…):

Regulāri rušiniet augsni

Regulāri rušiniet, uzrociet un izjauciet skudru takas dārzā, lai skudras saprastu, ka šī vieta nav piemērota viņu dzīvei un pārceltos uz mierīgāku vietu.

Izmantojiet skudrām nepatīkamu aromātu

Skudrām nepatīk spēcīgas smaržas. Skudru ceļā varat likt kanēli, ķiplokus, pētersīļus, tomātu lapas, kliņģerīšu un biškrēsliņu ziedus, kā arī citronu un apelsīnu mizas, lai tās atbaidītu.

Regulāri laistiet

Skudrām ļoti nepatīk mitrums, tāpēc tās bieži meklē sausākas vietas, piemēram, siltumnīcās, lecektīs un starp celiņu flīzēm. Regulāri laistot dārzu, jūs varat radīt skudrām nepatīkamus apstākļus un tādējādi samazināt to skaitu.

Pārceļiet skudras uz citu vietu

Ja dārzā ir skudrupūznis, varat to ar lāpstu pārvietot uz trauku vai ķerru un aizvest uz mežu. Lai savāktu skudras vienkopus, novietojiet apgrieztu puķupodu skudru ceļā. Kad skudras apmetas zem puķupoda, tās viegli var pārvietot uz jaunu vietu. Šī metode ir videi draudzīga.

Izmantojiet pelnus

Ja jums ir pieejami pelni, atrociet pūzni, uzberiet pelnus un sajauciet tos ar skudrām un to kūniņām. Šo procesu var būt nepieciešams atkārtot vairākas reizes, lai panāktu efektu.

Izliet eļļu pa skudru ejām

Nolīdziniet pūzni ar grābekli un, kad skudras atjauno ejas, izlejiet uz tām augu eļļu. Tomēr ņemiet vērā, ka eļļa var piesārņot augsni un atstāt pēdas uz bruģa. Šī metode var būt nepatīkama skudrām.

 

Bet kā tu cīnies ar skudrām? Pastāsti, lūdzu, par savām metodēm raksta komentāros!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment