Sterilizējiet burkas un vāciņus. Gatavās, karstās sēnes kopā ar marinādi iepildiet burkās.
Lauru lapu un krustnagliņas no marinādes labāk nelikt burkās — tās var pārsātināt garšu.
Aizskrūvējiet vāciņus, apgrieziet burkas ar dibenu augšup un ietīt siltā segu līdz pilnīgai atdzišanai.
Tā lūk — gardākās mājas konservētās sēnes ir gatavas. Kraukšķīgas, aromātiskas, bez liekas skābes un rūgtuma — īsta dāvana aukstajiem ziemas vakariem. Lieliski piemērotas gan kā atsevišķa uzkoda, gan salātu vai pīrāgu sastāvdaļa. Burkas labi glabājas vēsā vietā vai pagrabiņā līdz 6–8 mēnešiem.
Sastāvdaļas:
Meža sēnes — 1,5 kg (piemērotas jebkuras ēdamas sēnes: sviesta sēnes, bērzu bekas, bērzlapes,u.c.)
Ūdens — 1 l (marinādei)
Sāls — 2 ēdamkarotes
Cukurs — 1 ēdamkarote
Lauru lapa — 3–4 gab.
Melnie pipari graudos — 10 gab.
Krustnagliņas — 3–4 pumpuri
9% etiķis — 3 ēdamkarotes
Noderīgi padomi:
Noteikti rūpīgi pārskatiet sēnes: izņemiet bojātās, vecās vai nezināmās sēnes.
Izmantojiet konservēšanai tikai pārbaudītas, labi termiski apstrādātas sēnes.
Ne samaziniet etiķa daudzumu — tas nodrošina uzglabāšanas drošību.
Ja vēlaties vieglu ķiploku aromātu, pievienojiet pāris ķiploku daiviņas 5 minūtes pirms vārīšanas beigām marinādē.
Lasi vēl: Pus paciņas sodas – un visi katli ir kā no veikala, Nekas nav jāberž: vecmāmiņas recepte, ko lietoju trīs reizes gadā
Lai iegūtu izteiktāku aromātu, var pievienot pāris jāņogu vai dillīšu lapas marinādē (katlā, ne burkās).
Tevi noteikti interesēs
- Patiesība par Ēģipti, kuru parasti cenšas noslēpt no tūristu acīm – pazīstama gide man atklāja, kā viss ir īstenībā
 - No Tukuma uz Nigēriju – viņa apprecējās ar princi, bet pils vietā saņēma ko pavisam netīkamu un gribēja bēgt
 - Zīmes, kas liecina, ka kāds nespēj beigt par jums domāt
 - Dalījos ar Wi-Fi ar kaimiņu “uz pāris dienām” — un sapratu, ka tā bija kļūda: stāstu, kāpēc tā vairs nekad nedarīšu
 - 11 pazīmes, kas liecina par cilvēka skaisto dvēseli, un tam nav nekāda sakara ar izskatu
 - Pirmais noteikums, vārot bietes – un vēl divi svarīgi sīkumi
 

        








