Ātri marinētas sēnes ziemai- recepte jebkurām meža sēnēm

 

Sterilizējiet burkas un vāciņus. Gatavās, karstās sēnes kopā ar marinādi iepildiet burkās.

Lauru lapu un krustnagliņas no marinādes labāk nelikt burkās — tās var pārsātināt garšu.

Aizskrūvējiet vāciņus, apgrieziet burkas ar dibenu augšup un ietīt siltā segu līdz pilnīgai atdzišanai.

Tā lūk — gardākās mājas konservētās sēnes ir gatavas. Kraukšķīgas, aromātiskas, bez liekas skābes un rūgtuma — īsta dāvana aukstajiem ziemas vakariem. Lieliski piemērotas gan kā atsevišķa uzkoda, gan salātu vai pīrāgu sastāvdaļa. Burkas labi glabājas vēsā vietā vai pagrabiņā līdz 6–8 mēnešiem.

Sastāvdaļas:

Meža sēnes — 1,5 kg (piemērotas jebkuras ēdamas sēnes: sviesta sēnes, bērzu bekas, bērzlapes,u.c.)

Ūdens — 1 l (marinādei)

Sāls — 2 ēdamkarotes

Cukurs — 1 ēdamkarote

Lauru lapa — 3–4 gab.

Melnie pipari graudos — 10 gab.

Krustnagliņas — 3–4 pumpuri

9% etiķis — 3 ēdamkarotes

Noderīgi padomi:

Noteikti rūpīgi pārskatiet sēnes: izņemiet bojātās, vecās vai nezināmās sēnes.

Izmantojiet konservēšanai tikai pārbaudītas, labi termiski apstrādātas sēnes.

Ne samaziniet etiķa daudzumu — tas nodrošina uzglabāšanas drošību.

Ja vēlaties vieglu ķiploku aromātu, pievienojiet pāris ķiploku daiviņas 5 minūtes pirms vārīšanas beigām marinādē.

Lasi vēl: Pus paciņas sodas – un visi katli ir kā no veikala, Nekas nav jāberž: vecmāmiņas recepte, ko lietoju trīs reizes gadā

Lai iegūtu izteiktāku aromātu, var pievienot pāris jāņogu vai dillīšu lapas marinādē (katlā, ne burkās).