Kabači skābajā krējumā ar ķiplokiem ir maigs un aromātisks ēdiens, ko ļoti ātri un vienkārši pagatavot. Tie ir ideāli piemēroti vasaras pusdienām vai vakariņām, kā arī var kalpot kā lieliska piedeva gaļas vai zivju ēdieniem.
Šādi pagatavoti kabači saglabā savu tekstūru un ir piepildīti ar krēmīgu skābā krējuma garšu un pikantu ķiploku aromātu. Gatavošanas laiks un sarežģītība. Gatavošanas laiks: 30 minūtes. Grūtības pakāpe: viegla.
Sastāvdaļas:
- 2 vidēja lieluma kabači
- 200 ml skābā krējuma (10–20 % tauku)
- 3 ķiploka daiviņas
- 2 ēdamkarotes augu eļļas
- Sāls pēc garšas
- Melni malti pipari pēc garšas
- Zaļumi (dilles, pētersīļi) pasniegšanai
Soli pa solim recepte:
Rūpīgi noskalojiet kabačus zem tekoša ūdens. Sagrieziet tos apmēram 1 cm biezos gredzenos vai pusgredzenos. Nomizojiet ķiplokus un sasmalciniet ar nazi vai izspiediet caur spiedi. Uzkarsējiet augu eļļu lielā pannā uz vidējas uguns. Ievietojiet kabačus vienā kārtā pannā. Apcep cukīni no abām pusēm līdz zeltaini brūnai krāsai, apmēram 3–4 minūtes no katras puses.
Ja nepieciešams, apcep cukīni partijās, lai tie vienmērīgi apbrūnētu. Bļodā sajauc skābo krējumu ar sasmalcinātu ķiploku. Pēc garšas pievieno sāli un maltus melnos piparus, labi samaisa. Atgriež visus apceptos cukīni pannā. Pārlej cukīni ar skābo krējuma mērci, viegli samaisa, lai mērce vienmērīgi sadalītos. Samazina siltumu līdz minimumam un pārklāj pannu ar vāku. Vāri cukīni skābajā krējumā 5–7 minūtes, līdz tie ir mīksti, bet nelūst.
Pasniegšana:
Sīki sakapā zaļumus un pārkaisi gatavo ēdienu. Pasniedz cukīni skābajā krējumā ar ķiploku karstu, kā atsevišķu ēdienu vai kā piedevu. Labāk ir izmantot jaunus cukīni ar plānu miziņu un mazām sēklām. Optimālai garšai un mērces konsistencei izvēlieties vidēji treknu skābo krējumu (10–20%). Garšas un krāsas dažādībai ēdienam var pievienot arī citus dārzeņus, piemēram, papriku vai burkānus.