Mums patīk tādi maltās gaļas ēdieni, kas ir ātri pagatavojami – kotletes un pelmeņi. Bet ik pa laikam tas apnīk.
Šajā gadījumā jūs varat atpūsties no klasikas un pagatavot gardu ukraiņu virtuves ēdienu – mazurikus. Garšīgi, aromātiski un nemaz nerada smaguma sajūtu.
Mazurikus ir iecienījuši gaļas uzkodu cienītāji. Ar tiem tiešām var saēsties, turklāt tie labi atsvaidzina ierasto standarta kotlešu garšu.
Lasi arī: Vai tiešām olas biskvītam nevajag atdalīt, bet uzreiz saputot ar cukuru?
Tie tiek pagatavoti diezgan ātri, bez jebkādām problēmām. Un, pateicoties putnu gaļas izmantošanai, jums nebūs jāuztraucas par papildus centimetru iegūšanu jostasvietā. Galvenais nepārspīlēt ar porcijām.
Sastāvdaļas:
500 g maltas mājputnu gaļas
2 olas
40 g sviesta
40 g cietā siera
1 ēdamkarote piens
1 tējkarote sāls
0,5 tējkarote malti pipari
0,5 tējkarote ķiploku pulveris (pēc izvēles)
1 tējkarote sīpolu pulveris (pēc izvēles)
Rīvmaize
Augu eļļa cepšanai
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk un uzzinātu precīzu pagatavošanas gaitu
Tevi noteikti interesēs
- Baiba Sipeniece-Gavare atklāti par populāro šovu “Saimnieks meklē sievu” pēc astoņiem nostrādātiem gadiem
- Visi brauca pie manis, lai par velti nosvinētu Vecgada vakaru – uztaisīju viņiem joku un aizslēdzu durvis
- Par aveņu krūmiem neaizmirstu pat decembrī: pie saknēm pietiek ar 3 ēdamkarotēm, lai ogas nākamgad kļūtu vēl saldākas
- 13. decembris – datums, kas brīdina par iespējamām nelaimēm: ko šajā dienā nedarīt, lai tās nepiesauktu
- Mans znots gandrīz savāca manus ietaupījumus, bet es uzrādīju čeku par 30 000 un palūdzu atbrīvot Mārupes dzīvokli
- Meteorologs Toms Bricis: brīvdienās iestāsies kārtīga ziema, bet no 15. decembra viss strauji mainīsies








