Liek cepeškrāsnī uz 180 grādiem, cep, kamēr mīkla jau savelkas (~30 minūtes). Pa to laiku sajauc krējumu ar kanēli un cukuru – pēc garšas. Kanēlis izceļ ābolu dabīgo aromātu, piešķirot deserta siltu un mājīgu garšu, kas nereti asociējas ar rudens un ziemas mājas sajūtu.
Krējumu vajag diezgan daudz – vismaz 1/2 bundžu! Izņem plātsmaizi no krāsns un uzklāj virsū krējumu!
Liek atpakaļ, cep vēl apmēram 15 minūtes. Tad ņem ārā, atdzesē un bauda!
Piebilde – šo plātsmaizi var gatavot ar jebkādām sastāvdaļām – gan dažādām ogām, gan banāniem, gan pat ar biezpienu. Āboli – tā, protams, ir klasika.
Sastāvdaļas:
2 glāzes miltu (var arī pilngraudu),
2 glāzes kefīra,
1 glāze cukura (var arī mazāk – pēc garšas),
2 olas,
tējkarote cepamā pulvera,
āboli,
krējums,
kanēlis,
cukurs.
Ja gribi ābolus papildini ar nelielu cukura devu vai pat drusku citrona sulas, kas izceļ augļu svaigumu un dabisko skābumu. Šī salduma un svaiguma kombinācija padara plātsmaizi vieglu, ne pārāk saldu, bet tomēr apmierinošu desertu.
Tevi noteikti interesēs
- Viesi tos apēd vienā mirklī: 2 neparasti garšīgi biešu salāti, kas lieliski izrotā jebkuru svētku galdu
- Četrām zodiaka zīmēm 15. novembrī atvērsies jaunas, labvēlīgas iespējas no Visuma
- Ciemojoties pie amerikāņu ģimenes pamanīju, ka viņiem mājās nav elektriskās tējkannas – stāstu kāpēc
- “Esmu tirgojusi ziemas apģērbu jau 23 gadus”: atzīšos, kuras jakas nevajadzētu pirkt un kā ziemā izvairīties no sasalšanas
- Eksperti beidzot snieguši godīgu atbildi: vai tā ir patiesība, ka suņi un kaķi vēsturiski nevar sadzīvot
- 4 Zodiaka zīmes līdz 2025. gada beigām gūs panākumus: beidzot pienāks tas, ko viņi gaidīja tik ilgi








