Liek cepeškrāsnī uz 180 grādiem, cep, kamēr mīkla jau savelkas (~30 minūtes). Pa to laiku sajauc krējumu ar kanēli un cukuru – pēc garšas. Kanēlis izceļ ābolu dabīgo aromātu, piešķirot deserta siltu un mājīgu garšu, kas nereti asociējas ar rudens un ziemas mājas sajūtu.
Krējumu vajag diezgan daudz – vismaz 1/2 bundžu! Izņem plātsmaizi no krāsns un uzklāj virsū krējumu!
Liek atpakaļ, cep vēl apmēram 15 minūtes. Tad ņem ārā, atdzesē un bauda!
Piebilde – šo plātsmaizi var gatavot ar jebkādām sastāvdaļām – gan dažādām ogām, gan banāniem, gan pat ar biezpienu. Āboli – tā, protams, ir klasika.
Sastāvdaļas:
2 glāzes miltu (var arī pilngraudu),
2 glāzes kefīra,
1 glāze cukura (var arī mazāk – pēc garšas),
2 olas,
tējkarote cepamā pulvera,
āboli,
krējums,
kanēlis,
cukurs.
Ja gribi ābolus papildini ar nelielu cukura devu vai pat drusku citrona sulas, kas izceļ augļu svaigumu un dabisko skābumu. Šī salduma un svaiguma kombinācija padara plātsmaizi vieglu, ne pārāk saldu, bet tomēr apmierinošu desertu.
Tevi noteikti interesēs
- Jau no 10. septembra gaidāms notikums, kāds nav pieredzēts teju divarpus gadsimtus – eksperti atklāj, kam iedzīvotājiem vajadzētu būt gataviemby Sandra Vīgante
- Man bija romāns ar 49 gadus vecu vīrieti, un mēs devāmies kopīgā ceļojumā uz Turciju: es pat nenojautu, kā viss beigsiesby Rinalds Bergmanis
- Pēc gada vienatnē uzaicināju ciemos vīrieti (54) — viņš ieradās Baldonē ar trim somām un diviem noteikumiemby Rinalds Bergmanis