Liek cepeškrāsnī uz 180 grādiem, cep, kamēr mīkla jau savelkas (~30 minūtes). Pa to laiku sajauc krējumu ar kanēli un cukuru – pēc garšas. Kanēlis izceļ ābolu dabīgo aromātu, piešķirot deserta siltu un mājīgu garšu, kas nereti asociējas ar rudens un ziemas mājas sajūtu.
Krējumu vajag diezgan daudz – vismaz 1/2 bundžu! Izņem plātsmaizi no krāsns un uzklāj virsū krējumu!
Liek atpakaļ, cep vēl apmēram 15 minūtes. Tad ņem ārā, atdzesē un bauda!
Piebilde – šo plātsmaizi var gatavot ar jebkādām sastāvdaļām – gan dažādām ogām, gan banāniem, gan pat ar biezpienu. Āboli – tā, protams, ir klasika.
Sastāvdaļas:
2 glāzes miltu (var arī pilngraudu),
2 glāzes kefīra,
1 glāze cukura (var arī mazāk – pēc garšas),
2 olas,
tējkarote cepamā pulvera,
āboli,
krējums,
kanēlis,
cukurs.
Ja gribi ābolus papildini ar nelielu cukura devu vai pat drusku citrona sulas, kas izceļ augļu svaigumu un dabisko skābumu. Šī salduma un svaiguma kombinācija padara plātsmaizi vieglu, ne pārāk saldu, bet tomēr apmierinošu desertu.
Tevi noteikti interesēs
- Cilvēki, kuri aiziet pensijā laimīgi un paliek tādi arī ilgtermiņā, parasti piekopj šos 7 ikdienas paradumus
- Banka “Citadele” brīdina: liela daļa Latvijas iedzīvotāju var palikt bez pienācīgas pensjas
- Par aveņu krūmiem neaizmirstu pat decembrī: pie saknēm pietiek ar 3 ēdamkarotēm, lai ogas nākamgad kļūtu vēl saldākas
- Svētku deserts, ko viesi vienmēr apēd pirmo: pagatavojams vieglāk nekā “Napoleons”, bet garšo vēl labāk par torti
- Elīna nevarēja atļauties nopirkt pat kāroto ananāsu, kamēr vīrs pa kluso pirka brendu drēbes – kā Elīna šo atrisināja
- Sešas ķīniešu zodiaka zīmes 2025. gada 14. decembrī piesaistīs īpašu veiksmi un labklājību










