Vienkārši, garšīgi un ātri – šie olu salāti ir viegli pagatavojami un lieliski piemēroti sviestmaizēm.
Šī ātrā olu salātu recepte ir īpaši krēmīga, īpaši gaisīga un ideāli piemērota ikvienam, kurš nekad nav izmēģinājis neko līdzīgu. Jums ir nepieciešamas tikai dažas sastāvdaļas. Olu salāti lieliski sader ar svaigu baltmaizi. Recepte tika kopīgota Koch-Mit vietnē.
Sastāvdaļas olu salātu pagatavošanai
8 olas
3 marinēti gurķi
1-2 ķiploku daiviņas
4 ēdamkarotes majonēzes
1 tējkarote vidēji stipras sinepes
0,5 ķekars loku (ja ir vēlme, var pievienot arī dilles vai citus zaļumus pēc savas gaumes)
Nedaudz sāls un pipari
2 šķipsniņas saldās paprikas
Olu salātu pagatavošana
Olas kārtīgi novāra. Tas aizņem apmēram 10 minūtes. Pēc tam nekavējoties ievietojiet olas aukstā ūdenī un ļaujiet tām atdzist. Pēc tam nomizo olas un sagriež mazos kubiņos kopā ar marinētiem gurķiem.
Pievieno majonēzi un sinepes. Smalki sagrieziet ķiplokus. Un visu kārtīgi samaisa. Pievieno sāli, piparus, kā arī saldo papriku. Pēc tam uzlieciet to uz maizes, lai pagatavotu sviestmaizi, vai vienkārši ēdiet to tādu, kāds tas ir.
Ja vēlaties saviem olu salātiem piešķirt vēl personiskāku pieskaņu, varat pagatavot savu majonēzi, kas salātiem piešķirs krēmīgu garšu. Viss, kas Jums nepieciešams, ir neapstrādāts olas dzeltenums, neitrāla augu eļļa, citronu sula, sāls un pipari.
Vispirms sakuļ olu ar citronu sulu un garšvielām līdz krēmīgai konsistencei un tad pakāpeniski pievieno augu eļļu. Rezultāts ir krēmīga majonēze, kas padara salātu garšu vēl svaigāku.
Tieši tik vienkārši ir pagatavot šo gardo uzkodu. Noteikti izmēģiniet un dalieties komentāros ar saviem rezultātiem.