Ja meklējat recepti, kas apvieno vienkāršību, lielisku garšu un ātru izpildījumu, šie olu salāti būs īstā izvēle – tie ir ideāli piemēroti sātīgām brokastīm vai gardām uzkodām.
Šī receptūra izceļas ar savu īpaši maigo un gaisīgo tekstūru, kas pārsteigs pat tos, kuri uzskata, ka olu salātu pagatavošanā nav nekā jauna. Jums būs nepieciešams tikai neliels produktu kopums, kas atrodams gandrīz katrā virtuvē. Vislabāk šie salāti garšo kopā ar tikko ceptu baltmaizi vai kraukšķīgu graudu maizīti. Iedvesma šai receptei gūta no kulinārijas portāla Koch-Mit ieteikumiem.
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Soli pa solim: Olu salātu pagatavošana
Gatavošanas process ir loģisks un neaizņems daudz jūsu laika:
Olu vārīšana: Novāriet olas tā, lai tās būtu cietas (tas prasīs aptuveni 10 minūtes pēc ūdens uzvārīšanās). Kad laiks pagājis, uzreiz pārlieciet tās traukā ar ledusaukstu ūdeni – tas apstādinās gatavošanās procesu un palīdzēs vieglāk noņemt čaumalu.
Smalcināšana: Nomizotas olas un marinētos gurķus sagrieziet glītos, nelielos kubiņos. Jo smalkāk sagriezīsiet, jo krēmīgāka būs salātu konsistence.
Sajaukšana: Pievienojiet sagrieztajai masai majonēzi un sinepes. Ķiploku daiviņas izspiediet caur spiedi vai ļoti smalki sakapājiet. Visu kārtīgi samaisiet, līdz izveidojas viendabīga masa.
Garšvielas: Pievienojiet sāli, piparus un saldo papriku. Gatavos salātus bagātīgi smērējiet uz maizes šķēlēm vai pasniedziet kā atsevišķu ēdienu nelielos trauciņos.
Profesionāls ieteikums: Paštaisīta majonēze
Ja vēlaties piešķirt ēdienam restorāna līmeņa kvalitāti un personisku odziņu, iesakām majonēzi pagatavot pašu spēkiem. Pašgatavota mērce piešķirs salātiem vēl izteiktāku svaigumu un bagātīgu garšu. Tam jums būs nepieciešams:
Viens svaigs olas dzeltenums;
Neitrālas garšas augu eļļa (piemēram, rapšu vai saulespuķu);
Nedaudz svaigi spiestas citronu sulas;
Sāls un pipari.
Sākumā sakuļ olas dzeltenumu ar citronu sulu un garšvielām, līdz masa kļūst gaiša un krēmīga. Pēc tam, nepārtraucot kult, pavisam lēnā strūklā lej klāt eļļu, līdz iegūstat vēlamo biezumu. Šāda majonēze padarīs jūsu olu salātus par īstu kulināro šedevru.
Nepieciešamie produkti lieliskam rezultātam
Lai pagatavotu šo uzkodu, sarūpējiet šādas sastāvdaļas:
8 vidēja izmēra vistas olas;
3 nelieli, kraukšķīgi marinēti gurķi;
1 līdz 2 ķiploku daiviņas (atkarībā no vēlamā asuma);
4 ēdamkarotes iecienītākās majonēzes;
1 tējkarote vidēji stipru sinepju aromātam;
Puse saišķīša zaļo lociņu (pēc izvēles varat pievienot arī dilles vai citus svaigus zaļumus);
Sāls un malti melnie pipari pēc garšas;
Pāris šķipsniņas saldās paprikas pulvera krāsai un niansēm.
Tas arī viss! Gardā uzkoda ir gatava baudīšanai. Izmēģiniet šo recepti jau šodien un neaizmirstiet padalīties ar savu pieredzi un rezultātiem komentāros!












