Šī recepte ir vienkārši lieliska! Vakarienes pagatavošanai pietiek ar tikai 30 minūtēm, un tās ir ideālas katrai dienai! Teikšu godīgi, esmu ļoti sajūsmināta par šo recepti, jo makaroni sanāk tiešām gardi, un pagatavošana aizņem pavisam nedaudz laika. Turklāt sastāvdaļas ir ļoti pieejamas un viegli atradamas.
Cāļu sirdis ir patiešām lielisks subprodukts, kas bagāts ar cilvēka organismam svarīgiem vitamīniem un minerālvielām. Uz simts gramiem cāļu sirdis satur 26 gramus olbaltumvielu un vien nieka 0,1 gramu ogļhidrātu, kas padara tās par lielisku izvēli ikdienas uzturā.
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Pagatavošana gaita:
Nomazgājiet cāļu sirdis, nogrieziet lieko un pārgrieziet uz pusēm. Sīpolu sagriež kubiņos. Burkānus sarīvē uz rupjās rīves.
Pannā ielej apmēram 4 ēdamkarotes augu eļļas, pievieno cāļu sirdis un cep, līdz šķidrums iztvaiko. Pievieno sīpolus, burkānus, visu kopā apcep, līdz dārzeņi ir mīksti, apmēram 2 minūtes.
Pievieno 2 ēd.k. tomātu pastas un visu kārīgi samaisa.
Tad cāļu sirdīm pievieno 300 ml ūdens, pustējkarotes sāls un melnos piparus. Samaziniet uguni, katlam uzlieciet vāku un sautējiet sirdis 20 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
Sirdis ir gatavas. Tad tām pievieno makaronus, visu samaisa un pārlej ar 800 ml ūdens, pievieno pustējkaroti sāls. Pannai uzliek vāku un vāra, līdz makaroni ir gatavi. Tas aizņem 8-10 minūtes.
Noņem no uguns un ēdiens ir gatavs pasniegšanai.
Sastāvdaļas:
Makaroni – 400g
Cāļu sirdis – 500g
Sāls – 1 tējk
Sīpols – 1 gab
Burkāni – 1-2 gab
Tomātu pasta – 2 ēdamkarotes
Augu eļļa – 4 ēdamkarotes