Audzināju trīs bērnus un to nožēloju. Visu dzīvi veltīju viņiem, bet tagad pensijā nav ko atcerēties

Protams, viņš maksāja alimentus, bet ar tiem nepietika. Un viņš nemaz nepalīdzēja bērnu audzināšanā, jo viņam bija jauna ģimene un nebija laika bērniem.

Bet man tomēr izdevās savus bērnus labi izaudzināt un izskolot. Lai gan bija grūti un brīžiem pat gribējās izmisumā gaudot. Vecākais dēls dzīvo citā valstī.
Meita atrada labu puisi, apprecējās ar viņu un pārcēlās uz citu pilsētu. Jaunākais dēls ir veiksmīgs žurnālists, tāpēc daudz ceļo un ļoti reti ir mājās.

Esmu jau pensijā, bet mājās esmu viena. Reizēm vienkārši gribas ar kādu parunāties, bet tuvumā neviena nav. Lai es nejustos vientuļa, dabūju darbu veikalā, kur vismaz aprunājos ar pircējiem.
Uz darbu eju ar prieku, jo tur vismaz uz brīdi aizmirstu, ka esmu viena.

Visi mani draugi audzina mazbērnus. Man arī ir mazbērni, bet viņi dzīvo tālu, bet es vairs negribu mocīties ar autiņbiksītēm. Esmu jau tā tam iztērējusi visu savu dzīvi.

LASI VĒL: Pāvela Globa horoskops 2023. gadam visām zodiaka zīmēm

Dažreiz es sāku atcerēties pagātni un saprotu, ka mana dzīve ir izniekota. Mana pagātne sastāv no nemitīgiem bērnu puņķiem, bezmiega naktīm, skolas problēmām un pastāvīgām bailēm par bērniem.

Bet tagad es domāju, ka, ja būtu dzemdējusi vienu bērnu, tad būtu varējusi dzīvot savādāk. Iespējams, arī vīrs nebūtu mani pametis.

Bet tagad saprotu, ka gadi ir pagājuši, bet man nekā nav, un kaut ko mainīt jau ir par vēlu.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment