Aug kā sēnes pēc lietus; kā mājās viegli pavairot orhidejas, lai tās augtu ātri un bagātīgi

Gandrīz katrā mājā, kurā dzīvo saimniece, var atrast orhidejas ar brīnišķīgiem ziediem un koši zaļām lapām. Šo augu cienītājas zina visas nepieciešamās kopšanas īpatnības.

 

Orhideju šķirnes bieži ir dārgas, tāpēc saimnieces cenšas tās audzēt pašas, vēloties vai nu paplašināt savu kolekciju, vai pārdot. Orhideju pavairošanai ir vairāki veidi, un šodien mēs izskaidrosim, kā tās audzēt no lapas.

Kā pavairot orhideju no lapas

Šajā rakstā pastāstīsim, kā izaudzēt orhideju no lapas. Jāpiezīmē, ka tas ir sarežģīts un laikietilpīgs process. Šī metode ir īpaši piemērota augiem, kurus nevar pārstādīt ar saknēm vai dalīt, piemēram, ja augam ir kādas problēmas.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Vajadzēs:

Šķēres;

Plastmasas konteineru;

Filtrētu ūdeni;

Sakņu veidotāju;

Citokinīna pastu;

Oglīti;

Dzintarskābi.

Ko darīt:

1. Vispirms jānogriež no orhidejas lapa. Darīt to var tikai ar veselu augu. Tā kā uz pašas lapas nav augšanas punktu, no kuriem var izaugt saknes.

 

Nogriezt nāksies ar nelielu kāta daļu. Nākamajās 8 stundās pēc nogriešanas jāļauj lapai apžūt, un tikai tad varēs turpināt orhidejas pavairošanas procedūru.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment