No kādiem augiem gudrai mājsaimniecei vajadzētu atbrīvoties?

Telpaugi ir uzticami dzīves pavadoņi daudziem no mums. “Zaļie kompanjoni”, atšķirībā no kaķiem, nenokārtos dabiskās vajadzības istabas stūros. Turklāt, atšķirībā no suņiem, augi nav jāved regulārās pastaigās jebkādos laikapstākļos.

Istabas augi arī papildina mājas kopējo tēlu, labi izskatās un nekrīt uz nerviem! Bet izrādās, ka ne visi istabas augi ir labvēlīgi cilvēkiem –  diemžēl daudzi no tiem patiesībā nodara vienu vienīgu kaitējumu saviem īpašniekiem!

Lūk, telpaugi, no kuriem tev vajadzētu atbrīvoties:

Hibisks

Šis istabas augs izskatās ārkārtīgi skaists. Diemžēl tā ziedēšana mājoklim nereti piesaista  nepatikšanas. Ir pat ticējums, ka hibisks, kas uzzied daudz agrāk par termiņu, pareģo kāda mājsaimniecības locekļa drīzu aiziešanu mūžībā.

Turklāt hibiska ziedi ievērojami samazina sievietes iespējas izveidot laimīgu ģimeni, bet vīriešus mudina krāpt savu laulāto draudzeni.

Monstera

Ķīnā monstera tiek uzskatīta par galveno palīgu dzīves pagarināšanā, bet ķīnieši joprojām izvairās šo augu ieviest mājās. Tautas ticējums vēsta, ka monstera “barojas” no negatīvās enerģijas.

Bet, ja šādas enerģijas nav,  augs sāk izsūkt spēkus no mājokļa iemītniekiem. Tāpēc mājas monsteru bieži sauc par augu-vampīru. Savukārt birojam vienkārši nav labāka varianta par monsteru!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment