Augu barošana, pēc kuras tie augs ar jaunu un nebijušu sparu

Mūsu raksta tēma – “buljona” metode istabas augu mēslošanai. Un nē, mēs nepiedāvājam šim nolūkam izmantot vecmāmiņas vistas buljonu. Mēs runājam par puķu barošanu ar minerālmēslu šķīdumu.

Savlaicīga mēslojuma lietošana kompensē augsnes trūkumus un garantē augu labo stāvokli, taču šādu darbu secības ievērošana ir diezgan apnicīga. Un, tās izlaižot, mēs riskējam redzēt zaļos mājdzīvniekus novītušus un vārgus.

Bet izmantot mūsu mēslošanas metodi ir vienkārši. Augi vienmēr saņems pareizo mēslojuma daudzumu un dāsni pateiksies par jūsu rūpēm ar regulāru un bagātīgu ziedēšanu.

Viens no svarīgākajiem elementiem istabas augiem ir slāpeklis. Par tā trūkumu augsnē parasti liecina vāja attīstība un bāli zaļa lapu krāsa.

Kavēta ziedēšana, vāja sakņu sistēma un mazi ziedi liecina par fosfora trūkumu. Nepietiekams kālija daudzums izraisa lapu plankumus un malu deformācijas.

Turklāt ziedošiem augiem nepieciešams neliels daudzums magnija, dzelzs, sēra. Tāpēc, pērkot veikalā barību ziediem, labāk izvēlēties tādu, kas ir bagātināta ar mikroelementiem.

Lasi vēl: Kādi augi izsūc no jums visas sulas, bet kādi attīra māju no visa negatīvā

Agrāk mēslojumu gatavoju saskaņā ar grafiku. Tagad es to daru vienkāršāk: instrukcijā meklēju, cik daudz mēslojuma nepieciešams mēnesī, dalu šo devu ar laistīšanas reižu skaitu un atšķaidu to ūdenī, ko izmantoju laistīšanai.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Izrādās, ka mēslojumu es lietoju mazās devās, bet regulāri. Augiem ir laiks tos uzsūkt, un tiem nekad nav jārēķinās ne ar barības vielu trūkumu, ne pārpalikumu augsnē.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment