Augu produktivitāte ievērojami palielināsies, ja savā dārzā pareizi lietosiet nitroamofosku

Neapšaubāmi, ne visi dārznieki kā augu mēslojumu dod priekšroku tautas līdzekļiem. Kādam patīk klasiskais mēslojums ar nitroamofosku. To var iegādāties jebkurā specializētā veikalā. Faktiski šīs vielas galvenā priekšrocība ir tās daudzpusība. Ērti uzreiz iegādāties lielu iepakojumu un ar granulām barot dažādas kultūras.

Kā tieši to izdarīt, mēs sīkāk aprakstīsim šajā rakstā.

Mēslošana ar nitroamofosku

Vispirms izdomāsim, kas vispār ir nitroamofoska, un kāpēc tā ir tik populāra. Tas ir komplekss minerālmēsls, kas noteiktās proporcijās satur slāpekli, fosforu un kāliju. To iegūst, sajaucot amonjaku, fosforskābi un kālija sāli. Mēslojums ir granulēts, lai to ērtāk varētu izmantot lauksaimniecībā.

Nitroamofoska ir viens no populārākajiem mēslošanas līdzekļiem pasaulē, jo tajā ir augsts slāpekļa, fosfora un kālija saturs. Šie elementi ir nepieciešami augu barošanai, augšanai un attīstībai. Turklāt tas nodrošina augstu ražu un produktu kvalitāti.

Mēslojums rūpnieciskā mērogā ir izmantots vairāk nekā 40 gadus. Interesanti, ka nitroamofoska ir sevi pierādījusi dažādās klimatiskajās zonās. Nav pārsteidzoši, kāpēc dārznieki uzticas šai vielai un bez šaubām to izmanto savās dobēs.

Vēl viena mēslojuma iezīme ir tā, ka to var izmantot gandrīz jebkurai kultūrai. Un tas ir ļoti ērti, jo jums nav jāpērk daudz dažādu mēslojumu dažādiem augiem. Tas ietaupa gan laiku, gan naudu.

Kā pareizi lietot mēslojumu

Ir daudz nitroamofoskas veidu ar slāpekli, fosforu un kālija daudzumu sastāvā. Atkarībā no jūsu vajadzībām varat izmantot mēslojumu, kas satur vairāk viena vai otra elementa. Uz katras virskārtas iepakojuma ir norādītas proporcijas.

Lasi arī: Augu produktivitāte ievērojami palielināsies, ja savā dārzā pareizi lietosiet nitroamofosku

Tātad, mēslošana ar nitroamofosku proporcijā 16:16:16 ir piemērota visu veidu zemēm. Ja augsnē trūkst fosfora, kālija un mitruma, izvēlieties mēslojumu ar sastāvu 8:24:24. Tas ir piemērots arī ziemas augiem, kartupeļiem un citām sakņu kultūrām. Ja zemē trūkst kālija un slāpekļa, bet ir pietiekami daudz fosfora, jums derēs nitroamofoska ar atzīmi 21: 0,1: 21 vai 17: 0,1: 28.

Cik daudz mēslojuma jāievieto augsnē? Parasti pietiek ar 42 g mēslojuma uz 1 kvadrātmetru atklātas zemes. Ja mēs runājam par siltumnīcu, tad pietiek ar 30 gramiem uz 1 kvadrātmetru zemes.

Kā barot dažādas kultūras

Mēslojums tomātiem. Nitroamofoska stiprina saknes, kā arī paātrina augšanu un nogatavošanos. Visam augšanas periodam pietiek ar barošanu 4 reizes.

Pirmais – dažas dienas pēc iestādīšanas. Lai to izdarītu, izšķīdiniet 15 g mēslojuma 10 litros ūdens. Viens krūms ņem 500 ml iegūtā šķidruma. Otro reizi – 30 dienas pēc pirmās barošanas. Mēs sagatavojam maisījumu tādā pašā veidā, bet pievienojam tam vēl 500 g deviņvīru spēka. Viens krūms ņem 500 ml mēslojuma.

Kad uzzied trešdaļa no kāta, taisām trešo barošanu. Mēs to gatavojam pēc vecās shēmas, bet deviņvīru spēka vietā jums jāpievieno 15 g nātrija humāta. Zem krūma jums jāpievieno 1 litrs mēslojuma. Un pēc 2 nedēļām sagatavojam pēdējo virskārtu. Gatavojam to pašu, kas bija trešās barošanas laikā. Bet zem krūma mēs pievienojam 1,5 litrus mēslojuma.

Mēslojums paprikai. 15 g mēslojuma atšķaida 10 litros ūdens. Tas ir pietiekami 1 kvadrātmetram zemes. Jūs varat barot piparus sēšanas laikā un augšanas vidū.

Kartupeļu mēslojums. Nitroamofoska palīdzēs stimulēt sakņu sistēmas un zaļās masas augšanu. Sēšanas laikā tas jāievieto tieši dobē. Vienai iedobei nepieciešami 10 g vielas. Jūs varat arī mēslot laistīšanas laikā. Lai to izdarītu, sajauciet 10 litrus ūdens un 30 g nitroamofoskas. Šis daudzums ir pietiekams 1 kvadrātmetram.

Mēslojums gurķiem. Nitroamofoska tiek izmantota divas reizes augšanas sezonā: pirms stādu stādīšanas un ziedu veidošanās laikā. Pirmo reizi jāsajauc 10 litri ūdens un 30 g mēslojuma un aplej augsni ar iegūto šķidrumu. Pēc tam 10 litros mēs jau izšķīdinām 40 g nitroamofoskas. Zem katra krūma uzlej 350 mililitrus.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment