Apskatīsim, kas jādara augustā, lai gurķu raža būtu pēc iespējas bagātīgāka un kvalitatīvāka.
Gurķu kopšana augustā: kas jums jāzina?
Līdz augusta sākumam gurķi aug pilnā sparā, un aktuālākie uzdevumi ir optimāla mitruma līdzsvara uzturēšana, mēslojums un aizsardzība pret kaitēkļiem.
Laistīšana – mitruma uzturēšana bez pārlaistīšanas
Laistīt no rīta vai vakarā pēc saulrieta, lai izvairītos no straujas mitruma iztvaikošanas. Ir vērts padomāt arī par pilienveida un sakņu laistīšanas sistēmām – tas palīdzēs ietaupīt laiku un resursus, nodrošinot augus ar nepieciešamo mitrumu.
Barošana – otrais vilnis
Augustā jūsu gurķi jau parādīs pareiza uztura spēku. Ja izmantojat organisko mēslojumu, šajā posmā pirms rudens sezonas sākuma ir labi uzklāt šķidru mēslojumu ar augstu kālija un fosfora saturu, lai atbalstītu augļu veidošanos un stiprinātu augus. Organiskie produkti palīdz uzlabot augļu garšu un to izturību pret visu slikto.
Sli***u un kaitēkļu kontrole
Šajā periodā īpaši uzmanīgiem jābūt profilakses pasākumiem pret slim***m un kaitēkļiem. Ir svarīgi regulāri pārbaudīt augus un veikt atbilstošus pasākumus, kad parādās pirmās pazīmes.
Lasi vēl: 2 metodes naudas un veiksmes piesaistīšanai, ar kurām Vanga iesaka sākt un beigt dienu
Izmantojiet videi draudzīgus augu aizsardzības līdzekļus, lai izvairītos no kaitējuma jūsu ražām un veselībai.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….
Tevi noteikti interesēs
- Lūcijas diena 13. decembrī: dabas vērotājs Vilis Bukšs atklāj, kāpēc īpaša nozīme ir vilkačiem un kādu ziemu varam gaidīt vēl
- Mājās sāka tecēt ūdens krāns, apjuku un nezināju ko darīt: skrēju pie kaimiņa – vēlāk par mums sāka tenkot
- Rimi veikalos gaidāmas lielas izmaiņas – Latvijā visu ieviesīs jau pēc 4 mēnešiem
- Iztērēju visu Māra ietaupījumus un uzrīkoju sev pamatīgu Vecgada vakaru Taizemē; kas viņam par to bija sakāms
- Rēzeknes veikala kasiere ”man pačukstēja” kāpēc nevajadzētu iepirkties pašapkalpošanās kasēs
- Uzkoda Jaunajam gadam, kas saglabājas ilgāk svaiga par salātiem: nav pat jāstājas pie plīts, un tā vienmēr kļūst par galda rotu











