“Klimata sasilšana notiek: 2024. gads jau ir kļuvis par siltāko gadu uz planētas kopš 1850. gada, kad sāka mērīt temperatūru mūsdienīgā veidā. Šajā laikā tā ir sasilusi par 1,5 grādiem. Tas ir diezgan bīstami, jo var negatīvi ietekmēt ekosistēmas.”
Ietekme jau ir jūtama. Dienvidu reģionos biežāk ir iestājies sausums. Daudzos reģionā plosās mežu ugunsgrēki. Meteorologi ir prognozējuši arī tornado un biežu viesuļvētru, ilgstošu lietusgāžu un lielas krusas parādīšanos. Varētu pajokot, ka “vienīgais, kā trūkst, ir siseņu”, bet tas nav joks. Tā arī būs, spriežot pēc klimatologu prognozēm. Tāpat kā indīgo čūsku un ērču invāziju – arī tās prognozētāji paredz.
Turpmākajos 5-10 gados situācija var tikai pasliktināties: sinoptiķi apgalvo, ka mūs sagaida vēl nepieredzēti karsti gadi.
Vai arī tas ir noticis jau agrāk? Atkal pievērsīsimies tautas zīmēm un leģendām, ar kurām patiesībā mēs sākām. Nostāsi vēsta, ka 17. gadsimta beigās gandrīz nebija sniegotu ziemu un upes bija neaizsalušas. To apstiprina arī senas hronikas. Iespējams, šis cikls atkal atkārtojas un nes līdzi nenormālu sasilšanu.
Lasi vēl: Tautā iemīļotā aktrise Olga Dreģe emociju pilna atzīst, ka drīz viņai ir jāgatavojas noslēgumam
Iespējams, ka dārz iemītniekiem – tas ir ideāli. Bet lielpilsētās nav pārāk ērti paciest nenormālu karstumu. Kādus laikapstākļus jūs izvēlaties? Vai vēlaties karstas vasaras un ziemas bez sniega?
Tevi noteikti interesēs
- Diena ar pozitīvu enerģiju: kurām četrām zodiaka zīmēm 19. novembrī varētu īpaši paveikties
- Kāpēc patiesībā karoti krūzē atstāt nav ieteicams: atklāju, ko par to saka speciālisti
- Smalki un gaisīgi kā ziedlapiņa, bet “pieder” viņiem: 9 maigi un “sievišķīgi” vīriešu vārdi
- Ivars jau 10 gadus ir elektropreču veikala darbinieks un viņš ir gatavs atklāt kādas ”viltības” izmanto šie veikali
- Turīgs tēvs nolēma meitu vest pie prāta un aizsūtīja viņu strādāt par ārsti dziļā Latvijas ciematā. Kad viņš uzzināja, kā viņai tur klājas, viņš nolēma palikt!
- Pārstāj sutināt kāpostu tīteņus ūdenī vai skābajā krējumā, jo tie sanāk divreiz sulīgāki, ja tos aplej ar vienu labāku sastāvdaļu








