Autovadītāju triks, lai nodrošinātu, ka stikla tīrītāji nekad nepiesalst pie automašīnas stikla

Stiklu tīrītāju slotiņas, kas piesalušas pie vējstikla, ir problēma, ar kuru zemā gaisa temperatūrā saskaras daudzi autovadītāji. Ne visas automašīnas ir aprīkotas ar sildīšanas sistēmu vismaz tīrītāju zonā, tāpēc nākas ilgi gaidīt, līdz slotiņas atsalst.

Ir vairāki veidi, kā izvairīties no gumijas izstrādājumu piesalšanas pie stikla, un par vienu no vienkāršākajiem un efektīvākajiem es pastāstīšu šajā materiālā.

Stikla tīrītāju slotiņu apledošana ir saistīta ar vienkāršiem fizikāliem procesiem. Sakarā ar temperatūras starpību starp apsildāmo automašīnas salonu un ārpusi uz ārējās virsmas nokļūst kondensāts. Daļa ūdens pilienu notek uz leju, kur tos notur tīrītāju slotiņas. Rezultātā veidojas ledus, kas ir jānoņem.

 

Neizmantojiet apledojušas tīrītāju slotiņas. Tās nespēs notīrīt virsmu no netīrumiem, bet radīs nepatīkamas skaņas un atstās skrāpējumus. Ja vējstikls nav aprīkots ar sildīšanas vītnēm, autovadītāji var izmantot trikus, lai izvairītos no tīrītāju slotiņu apledošanas.

Atstāt tīrītāju slotiņas paceltas uz nakti ir vienkāršs, bet ne pats labākais risinājums. Šāda pieeja ļauj izvairīties no apledojuma, taču tai ir negatīvas sekas ilgtermiņā.

Salāti “Tropi” ar avokado un vistas fileju

Tīrītāju slotiņas ir aprīkotas ar slotiņu, kas nodrošina pareizo spiedienu uz virsmu. Ja slotiņas ilgstoši atrodas paceltā stāvoklī, atspere deformējas, un tas izraisa sistēmas nepareizu darbību: tās slikti noņem netīrumus, rada nepatīkamas skaņas utt.

Lai izvairītos no stikla tīrīšanas slotiņu piesalšanas, pietiek tās atstāt nedaudz paceltus attiecībā pret stiklu. Kondensāts aizplūdīs garām slotiņām un nepaliks uz virsmas. Šim nolūkam neslikti der parastas sērkociņu kastītes, bet ar savām rokām var izgatavot vienkāršu un efektīvu ierīci, kas ir ērtāk lietojama.

Tomēr interesantākais ir tikai priekšā – lasi tālāk

Leave a Comment