Autovadītāju triks, lai nodrošinātu, ka stikla tīrītāji nekad nepiesalst pie automašīnas stikla

Pietiek kancelejas preču veikalā iegādāties pāris saspraužamu papīra skavu. Viena izstrādājuma daļa ir pārklāta ar termohermētisko vai līmlenti, lai pasargātu no virsmas bojājumiem.

Uz pavadas, kur tiks uzstādīta papīra saspraude, ir vērts apvilkt arī dažas līmlentes kārtas, lai nodrošinātu labu saķeri (pretējā gadījumā papīra saspraude var griezties).

Tagad autovadītājam katru reizi pirms automašīnas novietošanas uz ilgu laiku ir jāpaceļ slotiņas ar papīra saspraudi. Tās nav jānolaiž, vienkārši jāiestata tīrītāji kustībā.

Lielākoties problēmu var atrisināt, uzstādot jaunu atsperi, kuru nepieciešams izvēlēties, balstoties uz konkrētās automašīnas pavadas īpašībām. Bieži praksē ir iespējams atrast piemērotu atsperi no vietējām automašīnām, tāpēc ieteicams noņemt vadus un apmeklēt rezerves daļu tirgu vai specializētu veikalu.

Tomēr jāizvairās no pārāk spēcīgām atsperēm, kas var radīt spiedienu uz virsmu un saskrāpēt stiklu. Pastāv iespēja, ka kāds līdzīga modeļa automašīnas īpašnieks jau ir risinājis šo problēmu un internetā dalījies savā pieredzē, kas varētu noderēt arī jums.

Visgrūtākais pavadas atjaunošanas posms ir slotiņu noņemšana un uzstādīšana. Ne visiem ir iespēja saņemt palīdzību no citas personas, tāpēc bieži vien nākas izmantot nestandarta risinājumus.

Lasi vēl: Vēzim emocionāls izaicinājums, bet Skorpionam lielas izredzes: Dienas prognoze 21. oktobrim visām zīmēm

Atsperes demontāžai ir kāds triks – paceliet pavadu un novietojiet monētas starp atsperes spolēm. Tas ļaus to vieglāk salocīt un izņemt. Šī metode bieži vien ļauj noņemt nolietotās atsperes pat bez otra cilvēka palīdzības.

Atsperes uzstādīšanas laikā varat izmantot monētas, bet citā secībā. Vispirms atspere ir jāizstiepj ar pieejamo rīku. Piemēram, daži vadītāji izmanto domkratu, kurā izurbj divus mazus caurumus, vai arī izmanto skrūvspīli.

Tas palīdz izstiept atsperi un uzstādīt to bez palīga. Pēc tam starp atsperes pagriezieniem atkal jāievieto monētas – tās palīdzēs atsperes galus stingri nofiksēt. Kad atspere ir savā vietā pie pavadas, monētas var noņemt.

 

Leave a Comment