Aveņu ievārījumu gatavoju tikai tā: 4 viltībiņas, kā saglabāt svaigu garšu, smaržu, krāsu un formu. Dalos ar “slinko” metodi

Biezajā un aromātiskajā aveņu ievārījumā saglabājas veselas ogas, kas piešķir tam svaigu garšu un aromātu. Šis gardums vienmēr izdodas lieliski – gandrīz kā džems.

Pēc daudzu recepšu izmēģināšanas esmu apstājusies tieši pie šīs. Tici man – šī ir vienkāršākā un uzticamākā aveņu ievārījuma pagatavošanas metode! Iespējams, daudziem tā jau ir zināma, bet es vēlos padalīties ar dažiem knifiņiem, kas palīdzēs padarīt ievārījumu vēl gardāku.

Labākā recepte karstam laikam. Kad ārā ir +30, bet ledusskapī ir tikai pupiņu skārdene un kabači: vasaras salāti pazūd dažu sekunžu laikā!

Aveņu ievārījuma sastāvdaļas:

Avenes 3 kilogrami (piemēram);
Cukurs 3 kilogrami (attiecība 1:1), proporcijas var koriģēt uz 1:2 vai pat 1:3;

Viltībiņa numur 1: Avenēm nepatīk mazgāšana

Avenes ļoti labi uzsūc ūdeni, tāpēc tās zaudē formu un vārot sadalās. Ja avenes ir netīras, labāk neizmantot tās ievārījuma pagatavošanai. Un, ja ogas ir svaigas un no sava dārza, tās mazgāt nevajag – pēc aveņu nolasīšanas vari droši ķerties pie ievārījuma gatavošanas.

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu parējās viltības

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment