Biezajā un aromātiskajā aveņu ievārījumā saglabājas veselas ogas, kas piešķir tam svaigu garšu un aromātu. Šis gardums vienmēr izdodas lieliski – gandrīz kā džems.

Pēc daudzu recepšu izmēģināšanas esmu apstājusies tieši pie šīs. Tici man – šī ir vienkāršākā un uzticamākā aveņu ievārījuma pagatavošanas metode! Iespējams, daudziem tā jau ir zināma, bet es vēlos padalīties ar dažiem knifiņiem, kas palīdzēs padarīt ievārījumu vēl gardāku.

VIDEO:
Aveņu ievārījuma sastāvdaļas:
Avenes 3 kilogrami (piemēram);
Cukurs 3 kilogrami (attiecība 1:1), proporcijas var koriģēt uz 1:2 vai pat 1:3;
Viltībiņa numur 1: Avenēm nepatīk mazgāšana
Avenes ļoti labi uzsūc ūdeni, tāpēc tās zaudē formu un vārot sadalās. Ja avenes ir netīras, labāk neizmantot tās ievārījuma pagatavošanai. Un, ja ogas ir svaigas un no sava dārza, tās mazgāt nevajag – pēc aveņu nolasīšanas vari droši ķerties pie ievārījuma gatavošanas.
Šķir otru lapu, lai uzzinātu parējās viltības
Tevi noteikti interesēs
Kad eju ciemos, 5 minūtēs varu pateikt, vai saimniece ir laba vai nē – skatos tikai uz trim lietām
Sāksies “melnā josla”: ko nedrīkst ņemt rokās 24. oktobrī – tautas ticējumi
Kā gan es agrāk tā netaisīju makaronus: maz izdevumu, bet lieliska garša
Rīdziniece aizbrauca pie draudzenes uz Slovākiju un ieraudzīja, ka viņa virtuves izlietnē mazgā atkritumus: stāstu kāpēc
Kāpēc kaķis sper ar pakaļkājām: eksperti atklāj patiesību, kamdēļ dzīvnieki tā dara
Sešus mēnešus dzīvoju ar vīrieti, kurš pelnīja 700 euro, bet aizgāju no viņa tikai divu iemeslu dēļ
