Biezajā un aromātiskajā aveņu ievārījumā saglabājas veselas ogas, kas piešķir tam svaigu garšu un aromātu. Šis gardums vienmēr izdodas lieliski – gandrīz kā džems.
Pēc daudzu recepšu izmēģināšanas esmu apstājusies tieši pie šīs. Tici man – šī ir vienkāršākā un uzticamākā aveņu ievārījuma pagatavošanas metode! Iespējams, daudziem tā jau ir zināma, bet es vēlos padalīties ar dažiem knifiņiem, kas palīdzēs padarīt ievārījumu vēl gardāku.
Aveņu ievārījuma sastāvdaļas:
Avenes 3 kilogrami (piemēram);
Cukurs 3 kilogrami (attiecība 1:1), proporcijas var koriģēt uz 1:2 vai pat 1:3;
Viltībiņa numur 1: Avenēm nepatīk mazgāšana
Avenes ļoti labi uzsūc ūdeni, tāpēc tās zaudē formu un vārot sadalās. Ja avenes ir netīras, labāk neizmantot tās ievārījuma pagatavošanai. Un, ja ogas ir svaigas un no sava dārza, tās mazgāt nevajag – pēc aveņu nolasīšanas vari droši ķerties pie ievārījuma gatavošanas.
Šķir otru lapu, lai uzzinātu parējās viltības
Tevi noteikti interesēs
- 2026.gadā spēkā stāsies jauns noteikums, kurš attieksies uz elektrības cenām Latvijāby Sandra Vīgante
- Šodien ievēroju, ka pasažiera durvju rokturī bija ievietota monēta, un uzreiz ziņoju par to iestādēm – pastāstu, kas tieši notikaby Sandra Vīgante
- Sieva bez manas ziņas atdeva mūsu kaķus: es viņus meklēju nedēļām, līdz nejauši uzzināju, kur tie irby Rinalds Bergmanis