Biezajā un aromātiskajā aveņu ievārījumā saglabājas veselas ogas, kas piešķir tam svaigu garšu un aromātu. Šis gardums vienmēr izdodas lieliski – gandrīz kā džems.

Pēc daudzu recepšu izmēģināšanas esmu apstājusies tieši pie šīs. Tici man – šī ir vienkāršākā un uzticamākā aveņu ievārījuma pagatavošanas metode! Iespējams, daudziem tā jau ir zināma, bet es vēlos padalīties ar dažiem knifiņiem, kas palīdzēs padarīt ievārījumu vēl gardāku.

VIDEO:
Aveņu ievārījuma sastāvdaļas:
Avenes 3 kilogrami (piemēram);
Cukurs 3 kilogrami (attiecība 1:1), proporcijas var koriģēt uz 1:2 vai pat 1:3;
Viltībiņa numur 1: Avenēm nepatīk mazgāšana
Avenes ļoti labi uzsūc ūdeni, tāpēc tās zaudē formu un vārot sadalās. Ja avenes ir netīras, labāk neizmantot tās ievārījuma pagatavošanai. Un, ja ogas ir svaigas un no sava dārza, tās mazgāt nevajag – pēc aveņu nolasīšanas vari droši ķerties pie ievārījuma gatavošanas.
Šķir otru lapu, lai uzzinātu parējās viltības
Tevi noteikti interesēs
Nopirku Rīgas veikalā vīra mātei pa 400 eiro aproci, bet aiznesu to atpakaļ, kad noskaidrojās ko viņa dara ar mūsu dāvanām
Atradu vīra kabatā čeku no Akropoles par 1399,99 eiro; smieklīgākais bija tas, ko viņš man par to atbildēja
Znots manā dzīvoklī sāka diktēt noteikumus, atbildot uz to, nomainīju interneta paroli un uzliku ledusskapim slēdzeni
Lidl iespaidīgas atlaides: būtisks cenu kritums vienam ikdienas pārtikas produktam – kas jāzina pircējiem
Mana vedekla Zane nolika uz galda netīru zābaku ar piespraudi – jautājumi par finansēm no tas dienas dzīvoklī pazuda
12. 12. – gada pēdējā Spoguļdiena: galvenās iezīmes un aizliegumi, ko nedarīt, lai nepiesauktu neveiksmi


