Avokado pastēte – veselīgu brokastu recepte

Pagatavo ātras un veselīgas brokastis vai uzkodas, bet gardai pastētei izmantojiet mīkstu un gatavu avokado. Šī pastēte uz grauzdiņiem vai jebkuras maizes sniegs enerģiju visai dienai.

Turklāt šī pastēte būs lielisks papildinājums pie dārzeņiem vai kā viegla uzkoda. To novērtēs gan veģetārieši, gan gaļēdāji.

Sastāvdaļas avokado pastētes pagatavošanai

1 avokado

1 ola

3 saulē kaltēti tomāti

1 ēdamkarote citronu sula

1 ēdamkarote olīveļļa

½ tējkarote ķiploku pulvera (pēc izvēles, lai pievienotu asumu)

1 ēdamkarote svaigi sasmalcināta bazilika (vai citi garšaugu pēc izvēles)

1 ēdamkarote ķirbju sēklu vai saulespuķu sēklu (pēc izvēles, lai pievienotu kraukšķīgumu)

Malti melnie pipari pēc garšas

Sāls pēc garšas

Avokado pastētes pagatavošana

Olu cieti novāra 10 minūtes. Atdzesē, nomizo un sagriež gabaliņos. Nomazgājiet avokado un nosusiniet ar papīra dvieli. Gareniski pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu un ar karoti uzmanīgi izvelk mīkstumu un liek blenderī.

Pievieno citrona sulu, olu, saulē kaltētus tomātus, olīveļļu, maltus melnos piparus un sāli, kā arī pārējās sastāvdaļas. Sakuļ līdz gludai, viendabīgai masai. Liek stikla burkā, aizvāko un uzglabā ledusskapī.

Šī avokado pastēte ir lieliska uzkoda, ko varat pasniegt ar grauzdiņiem, kā arī pievienot kā piedevu pie svaigiem dārzeņiem vai izmantot kā sviestmaizes pamatni. Tās krēmīgā tekstūra un bagātīgais garšas profils noteikti patiks visiem!

Avokado pastēte ir ļoti universāla, un tieši tāpēc to var lieliski papildināt ar dažādām garšvielām un zaļumiem. Piemēram, pētersīļi būs lielisks papildinājums, piešķirot pastētei svaigu, zaļumu garšu, kas lieliski papildina citrona un ķiploku nianses.

Bet, ja vēlaties piešķirt pastētei mazliet pikantāku un zemes garšu, koriandrs būs ideāls. Koriandra garša labi savienojas ar avokado un saulē kaltētiem tomātiem.

 

Leave a Comment