Āzijas mājas uzkopšanas padomi: kā ātri sakopt jebkuru telpu

Atbrīvojieties no papīriem

Marija uzskata, ka papīri nav tas pats, kas dokuments. Visi mājās esošie dokumenti jāsašķiro divās kaudzēs. Pirmajā ir tas, kas jums ir jāsaglabā. Tās ir apdrošināšanas polises, darba līgumi, īres līgumi, dzimšanas apliecības, īpašuma apliecības un citi papīri, kuriem ir būtiska vērtība.

Otrajā kaudzē ir dokumenti, kas jāsakārto. Norādījumi par ierīču lietošanu, vecas kvītis, biļetes, atlaižu kuponi, reklāmas, veci rēķini. Tas neattiecas uz ierīču garantijām vai rēķiniem, kurus vajadzētu saglabāt. Centieties dokumentus neglabāt horizontāli. Vēl labāk iegādājieties cietas vertikālas mapes – tas nodrošinās, ka jūs neatgriezīsieties pie sākotnējā haosa.

Vispirms izmetiet, pēc tam sakārtojiet lietas

Liela kļūda, ko daudzi cilvēki pieļauj uzkopšanas laikā, ir tā, ka vienlaikus sakopj telpu un atbrīvojas no nevajadzīgām lietām. Taču visefektīvākais veids ir vispirms atbrīvoties no visa nevajadzīgā un tad izlemt, kur un kā likt atlikušās lietas.

Izņemiet atkritumu maisus, tiklīdz tie ir pilni. Tas novērsīs iespēju, ka jūs kļūsiet lēnprātīgi un pēdējā brīdī izvilksiet kaut ko nevajadzīgu un atstāsiet to mājās.

Neaizpildiet atvilktnes vairāk par 90 %

Līdz malām pārpildītas glabāšanas telpas ir melnās bedres. Tas, kas ir paslēpts no acīm, parasti gadiem ilgi paliek neizmantots. Mēs aizmirstam par podiem, zeķēm, piezīmju grāmatiņām, kas paslēpušās skapjos un kumodēs.

“Mēs cenšamies aizpildīt visu telpu. Taču, ja mērķis ir kārtība, labāk, lai viss būtu redzams. Ierobežojiet sevi ar 1-2 rindām, lai jūs varētu ielūkoties katra plaukta saturā.

Kad runa ir par drēbju sakārtošanu un vietas maksimālu palielināšanu skapī vai atvilktnēs, ievērojiet noteikumu: salocīt, nevis pakārt.

Izmantojiet konteinerus

Daudzi Āzijas iedzīvotāji atsakās no atsevišķiem skapjiem un grīdas skapjiem. Viņi atvēl kādu istabu vai stūri, ko pārvērš par skapi. Tajā lietas tiek uzglabātas plastmasas caurspīdīgos konteineros.

Siltajām drēbēm ir atsevišķi konteineri, vasaras drēbēm – atsevišķi. Atsevišķas plastmasas kastes aksesuāriem un piemiņas lietām.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment