Bagātīga kabaču raža līdz pat salnām: šie mēslošanas līdzekļi paveic neticamo

Mēs pastāstīsim, kādi mēslošanas līdzekļi garšo kabačiem un kā pagarināt to augļu nešanas posmu.

Tumšzaļie kabači ir viens no populārākajiem vasaras dārzeņiem. To var cept, sautēt un pat gatavot no tā keksiņus. Daudzas saimnieces konservē kabačus – tie labi der gan kā patstāvīga uzkoda, gan salātos. Tāpēc vienmēr gribas palielināt ražas apjomu.

Padomi, ar ko barot kabačus, lai raža būtu laba

Ir viegli saprast, ka ikviens dārznieks vēlas zināt, ar ko barot kabačus, lai būtu laba raža, kas priecēs ar savu kvalitāti līdz pat salnām. Lai tas notiktu, ir svarīgi aktīvajā augļu veidošanās periodā (tikai augustā) dot kabačiem visu nepieciešamo.

Pirmkārt, katru otro dienu (karstumā – katru dienu) nodrošiniet bagātīgu laistīšanu, katram krūmam paredzot vienu spaini. Otrkārt, pārliecinieties, ka augi netraucē cits citam – ja stādījums ir pārāk blīvs, tas ir jāretina, jānovāc visas lielās lapas, kas var traucēt jaunu augļu veidošanos.

Runājot par barošanu, augustā kabačiem nepieciešams kālijs, fosfors, kalcijs un bors – tas ir tāds komplekts, kas garantē nepieciešamo vitamīnu un mikroelementu līdzsvaru.

Lasi vēl: Biezpiena pončiki pannā: recepte gadam desertam bez rauga

Ideālākais variants, kā barot kabačus ar tautas līdzekļiem

Mēneša sākumā – virca ar ūdeni koncentrācijā 1:10 vai fermentētas zāles šķīdums (2/3 mucas piepildīt ar nopļautu zāli, pielej ūdeni, aizver ar vāku un atstāj uz nedēļu saulē, lai fermentētos) koncentrācijā 1:3.

Augusta beigās jāveic otrā barošana – jāsagatavo koksnes pelnu šķīdums (1 ēdamkaroti atšķaida 1 litrā ūdens. Šāds šķidruma daudzums ir vajadzīgs katram krūmam). Daži dārzkopji iesaka arī borskābi (10 g atšķaidīt 1 spainī ūdens), bet, ja to izmanto pēc pelniem, ir jāpagaida nedēļu.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Svarīgi: augustā stingri aizliegts mēslot kabačus ar “ķīmiju”, citādi tā paliks dārzeņos, nonāks uz jūsu galda un pēc tam organismā, tāpēc labāk iztikt tikai ar drošām tautas receptēm.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment