Pagatavošanas process:
Sākumā uzvārām buljonu, pēc 20 minūšu ilgas vārīšanas pievienojam sarīvētās bietes.
Speķi sagriežam nelielos kubiņos un apcepam uz pannas, tad pievienojam tam kubiņos sagrieztu sīpolu, nedaudz augu eļļas un visu kopā sautējam apmēram divas minūtes.
Noslēpums: ilgstoši glabāta sālītā speķa izmantošana uzlabo boršča garšu. To var apcept vai sasmalcināt un pievienot borščam dažas minūtes pirms vārīšanas beigām.
Pēc tam pievienojam pannā sarīvētus burkānus un sautējam vēl divas minūtes.
Tad pieliekam tomātu pastu, sagrieztu saldo papriku, cukuru un svaigus tomātus.
Gaļu atdalām no kauliem, sagriežam gabaliņos un liekam atpakaļ kastrolī ar buljonu.
Pēc tam borščam pievienojam kubiņos sagrieztus kartupeļus, svaigus un skābētus kāpostus, lauru lapas, svaigus vai marinētus tomātus, rīvētu pastinaka sakni, sāli un pieberam garšvielas. Vārām līdz kāposti un kartupeļi ir gatavi.
Pievienojam apceptos dārzeņus, samaisām un pagaršojam. Vajadzības gadījumā pievienojam vēl nedaudz sāls.
Lasi arī: Mana vīra mīļākā zupa. Tērēju ne vairāk kā 20 minūtes. Vāru lielāko katliņu un vienmēr ir par maz
Lasi arī: Ātra personības analīze: kura sieviete ir vecākā
Pirms gatavošanas beigām pieliekam aso piparu, sasmalcinātus garšaugus un sīki sakapātus ķiplokus.
Pēc tam borščam ļaujam nostāvēties 10 līdz 20 minūtes un pasniedzam galdā, pievienojot skābo krējumu.
Tie, kam negaršo pirmajiem ēdieniem pievienots speķis, to no receptes var izslēgt. Ja vēlamies mazāk skābu garšu, ierobežojam marinēto tomātu daudzumu vai pievienojam nedaudz cukura. Lai borščam piešķirtu košu biešu krāsu, gatavošanas beigās pievienojam sautētas bietes kopā ar dārzeņiem.
Tas arī viss – tavs nepārspējamais borščs ir gatavs! Galvojam – mājinieki būs stāvā sajūsmā!
Ja tev patika šī recepte, esi laipni aicināts dalīties ar to sociālajos tīklos!