Baklažānus pārkaisu ar cieti, un pēc pusstundas lutinu savus mīļos ar gardu ēdienu

Atzīšos, kopš bērnības man nepatika baklažāni. Bet šovasar draudzene pacienāja ar baklažāniem saldskābā mērcē. Cik tas bija garšīgi! Sanāca tieši ideāls garšu līdzsvars, par kādu tik ilgi biju sapņojusi. Es dalos ar recepti šodienas rakstā.

Man tik ļoti patika šī uzkoda, ka tagad to gatavošu, līdz baklažānu un kabaču sezona būs beigusies. Ticiet man, šī recepte noteikti ir jūsu uzmanības vērta!

Baklažāni cietē

Sastāvdaļas:

  • 2 vidēji baklažāni
  • 1 sīpols
  • 1 paprika
  • 2 ķiploku daiviņas
  • 1 čili pipars
  • 1 ēdamkarote medus
  • 3 ēdamkarotes dārzeņu eļļa
  • 50 ml sojas mērces
  • 4 ēdamkarotes ciete
  • 1 tējkarote sezams
  • Kinza pēc garšas

Pagatavošana:

Vispirms nomazgājiet baklažānus, nogrieziet kātiņu un sagrieziet dārzeņus vienādos gabalos. Pēc tam apviļā tos 3 ēdamkarotēs cietes. Man ir kukurūzas ciete, es to mīlu vairāk un iesaku to izmantot.

Cepiet baklažānus augu eļļā līdz tie ir pusgatavi. Pēc tam sasmalciniet sīpolu un 1 ķiploka daiviņu. Uz tās pašas pannas apcep dārzeņus. Apceptajam sīpolam pievieno čili piparu (var veselu) un strēmelītēs sagrieztu papriku. Cep dārzeņus 5 minūtes.

Pēc tam pievienojiet baklažānus dārzeņiem un labi samaisiet. Kamēr dārzeņi gatavojas, sajauc sojas mērci, medu, 1 ķiploka daiviņu (vislabāk izspiež caur ķiplokspiedi) un atlikušo cieti.

Lasi arī: Kā pareizi mazgāt flīžu, cietkoka un lamināta grīdu

Uzlejiet sagatavoto mērci pār dārzeņiem un sajauciet. Pēc tam pievienojiet sasmalcinātu kinzu un vēlreiz samaisiet. Gatavs!

Ja sāls ir par maz (receptē tā nemaz nav), droši pievienojiet produktu pēc garšas. Bet es neieteiktu lietot citas garšvielas, jo šeit ir ļoti svarīgi sajust sojas mērces, čili un medus garšu.

 

COMMENTS

Leave a Comment