Uzvāriet galda balto etiķi
Baltais etiķis lieliski neitralizē smakas. Tomēr jābūt uzmanīgiem, jo šim līdzeklim ir diezgan spēcīga un intensīva smarža.
Vienkārši uzvāriet balto etiķi katlā, kurā ēdiens ir piededzis.
Apkaisiet ar sāli karsto cepeškrāsns virsmu
Ja cepeškrāsnī kaut kas izlijis un pēc tam piededzis, varat apkaisīt šo vietu ar sāli, kamēr tā vēl ir silta.
Tas novērsīs degšanas smaku vēl pirms plīts pilnībā atdziest un visi nepatīkamie aromāti tiek absorbēti.
Dažādu aromātisko vielu izmantošana
Lai no traukiem, kuros ēdiens ir piededzis, iegūtu patīkamu aromātu, jāizmanto dabīgas aromātiskās vielas. Šim nolūkam katlā vai pannā ievietojiet sasmalcinātus citrusaugļus, aromātiskus garšaugus, piemēram, rozmarīnu, un kanēļa standziņas. Visu pārlej ar ūdeni un uzkarsē.
Izmantojiet vati
Šis ir vēl viens praktisks risinājums. Paņemiet vati, iemērciet to vaniļas aromatizētājā un uzlieciet ap apdegušo vietu.
Smaržvielu izmantošana
Varat izmantot smaržīgu papīru. Tos vajadzētu aizdedzināt, lai attīrītu māju. Aromāts ir patīkams un spēcīgs.
Lasi vēl: “Uzplaukuma laiks sāksies”: 2024. gada augusta pēdējā dekādē 4 zvaigžņu zīmes gaida finansiālus panākumus
Tas palīdzēs novērst nepatīkamas smakas.
Tevi noteikti interesēs
- “Vai tik šis nav tas ļaunais?”: latviešu biologs skaidro, kā atpazīt “spāņus” no citiem gliemežiem un nenodarīt skādi vietējai mikrofloraiby Laura Andersone
- “Man ir 20 gadu pieredze!”: dārza influenceris Dāvids pastāsta, kā aprēķināt, cik daudz tomātu stādiem jāapgriež lapasby Laura Andersone
- “Tas nav pats svarīgākais dzīvē…”: aktrise un psiholoģe Diāna Zande negaidīti par savu dzīvi atklāj līdz šim nezināmus faktusby Laura Andersone