Baltāk par sniegu: kā ātri un viegli atgūt apģērba sākotnējo baltumu

Pateicoties šiem padomiem, zeķu un t-kreklu atgriešana baltā krāsā ir pavisam vienkārša. Pastāv brīnumaina metode, kas nav saistīta ar ķimikāliju izmantošanu.

Baltas drēbes izceļ ikviena cilvēka skaistumu. Bet ko darīt, ja nevainojami tīrā baltā krāsa ir zaudējusi savas sākotnējās īpašības? Mēs piedāvājam vienkāršu metodi, kas atgriež baltai krāsai tās sākotnējās īpašības.

Tā ir īpaši aktuāla bērnu apģērbiem. Mazie palaidņi vienmēr atradīs veidu, kā nosmērēties. Taču ķīmiska sastāva līdzekļu izmantošana var neatgriezeniski sabojāt auduma struktūru un izraisīt alerģiskas reakcijas bērniem.

Balināšana ar borskābi

Šo vielu var iegādāties tuvākajā aptiekā. Pateicoties tās īpašībām, nebūs grūti noņemt pat iesīkstējušus traipus, kas dziļi iesakņojušies auduma struktūrā.

Nepieciešams ņemt 20 gramus borskābes un 10 litrus ūdens.

Borskābe ir jāsajauc ūdenī. Tai pilnībā jāizšķīst.

Pēc tam visas netīrās lietas iemērc šajā šķīdumā uz divām stundām.

Pēc šī laika beigām vienkārši mazgājiet ar rokām vai veļas mazgājamajā mašīnā. Rezultāts jums noteikti patiks.

Balināšana ar veļas pulveri un mangānu

Jums jāņem 200 grami veļas pulvera, 10 litri ūdens un pāris mangāna kristāli.

Uzkarsē ūdeni, ielej to spainī. Tad tajā izšķīdina veļas pulveri. Pēc tam atšķaidiet mangānu glāzē ūdens. Vielai jāiegūst gaiši rozā krāsa.

Lasi vēl: Svarīgas nianses koku stādīšanai rudenī

Pārliecinieties, ka kristāli pilnībā izšķīst. Pretējā gadījumā tie var atstāt pēdas uz apģērba. Pēc tam to pievienojiet spainī ar ūdeni.

Iemērciet spainī jau izmazgātos priekšmetus. Pēc tam pārsedziet spaini ar plastmasas plēvi un turiet tos tur, līdz ūdens pilnībā atdziest. Tad vēlreiz rūpīgi izskalojiet veļu un baudiet rezultātu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment