Baltāks par traukiem. Apkopējas metode, kas man palīdzēja iztīrīt tualetes podu līdz mirdzumam

Kas ir kaļķakmens?

Kaļķakmens ir necaurspīdīgs, gandrīz balts aplikums, kas veidojas uz virsmām, kuras pastāvīgi saskaras ar cietu ūdeni. Cietais ūdens ir ūdens, kas satur daudz minerālvielu, galvenokārt kalcija un magnija jonu.

Kad ciets ūdens iztvaiko, tas atstāj minerālu nogulsnes, kas veido slāni uz virsmām, tostarp dušas sienām, caurulēm un pat tualetes podiem.

 

Laika gaitā kaļķakmens var sabojāt tualeti un pat aizsprostot caurules. Tas satur arī baktērijas, kas izraisa nepatīkamu smaku tualetē un nehigiēnisku vidi tajā.

Etiķa un amonjaka izmantošana tualetes tīrīšanai

Etiķi un amonjaku cilvēki izmantojuši kā sadzīves tīrīšanas līdzekļus kopš neatminamiem laikiem. Tie ir dabiska un ekonomiski izdevīga alternatīva ķīmiskajiem tīrīšanas līdzekļiem un ideāls risinājums, lai no tualetes poda notīrītu kaļķakmeni, urīnakmeni un traipus.

Pirmā metode: Etiķa izmantošana tualetes tīrīšanai

Pirmā metode paredz etiķa un ziepju izmantošanu, lai noņemtu noturīgus traipus tualetes podā. Lai to paveiktu, tev būs nepieciešama etiķa esence, lētas šķidrās ziepes un tukša plastmasas pudele, kas palīdzēs aizskalot ūdeni no tualetes poda.

Ja tualetes podā ir daudz kaļķakmens, labāk izvēlēties augstāku etiķa koncentrāciju, parasti aptuveni 300 ml. Sajauc etiķi ar apmēram četrām ēdamkarotēm ziepju. Ielej šo maisījumu tualetes podā, pārbaudot, ka tas pārklāj visus traipus.

Ja ar maisījumu nepietiek, lai nosegtu visu aplikumu, vari izmantot vēl vienu etiķa pudeli. Piepildi to ar ūdeni, novieto to vertikāli tualetes podā un pavēro, kā šķīduma līmenis paaugstinās un pārklāj visu aplikumu.

Aizver tualetes poda vāku un ļauj šķīdumam nostāvēties vismaz pusstundu. Vēl labāk, ja vari to atstāt uz nakti; rezultāts būs vēl efektīvāks.

Etiķis reaģē ar minerālvielām, izšķīdinot kaļķakmeni, urīnakmeņus un traipus. Kad pienāk laiks, kārtīgi iztīri tualetes podu ar suku, lai noņemtu visus traipus un nosēdumus.

Otrā metode: amonjaka izmantošana tualetes tīrīšanai

Otrā tualetes tīrīšanas metode ietver peroksīda un amonjaka šķīduma sagatavošanu. Šis risinājums padara tualetes podu mirdzoši tīru, bez kaļķakmens, urīnakmeņa un traipiem.

Lai pagatavotu tīrīšanas šķīdumu, sajauc simts gramus peroksīda un piecdesmit gramus amonjaka divos litros ūdens. Precīziem mērījumiem vari izmantot mērkaroti.

Ielej šķīdumu tualetes podā un atstāj uz laiku. Nepieciešamais laiks ir atkarīgs no aplikuma uzkrāšanās apjoma tavā tualetē. Ja podā ir nelieli vai vidēji lieli nosēdumi, vajadzētu pietikt ar trīsdesmit minūtēm līdz stundai. Tomēr, ja nosēdumi ir spēcīgi, atstāj šķīdumu uz nakti.

Kad tīrīšanas šķīdums ir iedarbojies, izmanto tualetes birsti, lai notīrītu podu. Šķīduma reakcija ar nogulsnēm mazinās un izšķīdinās traipus, padarot tos vieglāk notīramus.

Padomi, kā uzturēt tualeti tīru

Lai tualetes pods būtu tīrs un tajā nebūtu kaļķakmens, urīnakmeņu un traipu, ņem vērā šādus padomus:

1. Izmanto dabiskas tīrīšanas metodes: nelieto spēcīgus ķīmiskus tīrīšanas līdzekļus, kas var sabojāt vai izraisīt cauruļu un virsmas koroziju.

2. Regulāra padziļināta tīrīšana: tualetes poda dziļā tīrīšana vismaz reizi nedēļā nodrošinās, ka novērsīsi noturīgu traipu veidošanos.

3. Silts ūdens: Ja iespējams, vai ja traipi ir sacietējuši, tualetes poda tīrīšanai izmanto siltu ūdeni.

4. Apsver ūdens mīkstinātāja izmantošamu. Ja dzīvo vietā ar cietu ūdeni, izvērtē iespēju ierīkot ūdens mīkstinātāju, lai noņemtu kaļķakmeni izraisošos minerālus.

Noslēgumā jāsaka, ka dabīgo tīrīšanas līdzekļu izmantošana tualetes tīrīšanai ir vienkāršs, efektīvs un ekonomisks risinājums ieēdušos traipu, kaļķakmens un urīnakmens noņemšanai.

Ievērojot šajā rakstā sniegtos padomus, tu varēsi saglabāt savu tualeti mirdzoši tīru un bez nepatīkamiem traipiem un smakām.

Bet kādus līdzekļus izmanto tu savas tualetes tīrīšanai? Būsim pateicīgi, ja dalīsies ar savu pieredzi komentāros!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment