Banāni sporta dzērienu vietā: labākā recepte bez ķīmijas

Lai palielinātu treniņu efektivitāti, nevar iztikt bez īpašas pieejas diētai. Treniņiem, kas ilgst vairāk nekā stundu, iespējams, vajadzēs papildināt ķermeni ar ogļhidrātiem un mikroelementiem.

Šim lieliski derēs banānu smūtijs, kas ir sātīgs un veselīgs savā sastāvā, kas spēj sniegt jums vairāk ieguvumu treniņos nekā profesionālais sporta uzturs.

Banānu ieguvumi organismam

Sportisti un fitnesa entuziasti jau sen ir novērtējuši banānu priekšrocības. Šajos augļos ir daudz dabīgā cukura, kas ātri uzsūcas asinīs, nodrošinot svaigas enerģijas pieplūdumu. Tajos ir arī kālijs, kas palīdz izvairīties no krampjiem pēc smagas fiziskas slodzes.

Banāni neļaus jums “izdegt” pirms laika. Visi sportisti, kuru aktivitātes ir saistītas ar intensīvu un ilgstošu fizisko piepūli, dod priekšroku banānus ēst tieši treniņa laikā.

Tas ir vienkārši: banāni ir ātrie ogļhidrāti, kas ir viegli sagremojami, uzreiz paaugstinot tonusu. Bez ķimikālijām vai aromatizētājiem: tikai fruktoze un lielais kaloriju daudzums, kas nepieciešams veiksmīgam rezultātam.

Lasi arī: Pēc vērienīgas aptaujas uztura speciālisti nosaukuši 2023. gada populārāko produktu Top-10. Vai pievienojies šim sarakstam?

Banāni pozitīvi ietekmē atjaunošanās procesu. Ir zināms, ka pēc nogurdinoša treniņa muskuļu glikogēna krājumi samazinās. Tas ir saistīts ar faktu, ka muskuļi iegūst nepieciešamo enerģiju no glikozes, kas savukārt veidojas no glikogēna.

Banānu smūtijs sportistiem

Sastāvdaļas:

  • 1,5 banāni
  • 1,5 glāze piena
  • 3 ēdamkarotes auzu pārslu
  • sauja mandeļu
  • 1 ēdamkarote medus

Pagatavošana:

Mandeles jāsasmalcina miltu konsistencē.

Pēc tam ievietojiet visas sastāvdaļas jaudīgā blenderī un sablenderējiet līdz viendabīgai masai. Šis dzēriens lieliski atjaunos pēc fiziskas slodzes!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment