Basku siera kūka, tāpat kā klasiskā siera kūka, saglabā siera bāzes maigo garšu. Tomēr šim spāņu desertam ir atšķirīgas iezīmes – to gatavo bez garozas un pēc cepšanas tas iegūst izteiksmīgu karamelizētu garozu.
Pastāstīsim, kā pagatavot basku siera kūku bez garozas, atsaucoties uz kulinārijas YouTube kanālu “Kulinarni Witivki”.
Sastāvdaļas
Krēmsiers – 540 g
Saldais krējums (33 % tauku saturs) – 340 ml
Olas – 4
Citronu sula – 1 ēdamkarote
Cukurs – 120 g
Sāls – 1/4 tējkarote
Ciete – 25 g
Kā pagatavot siera kūku bez garozas
Lai pagatavotu šo neparasto spāņu siera kūku bez garozas, ielieciet krēmsieru dziļā bļodā un kārtīgi samīciet to ar putojamo slotiņu vai dakšiņu līdz viendabīgai konsistencei. Tad pievieno šķipsniņu sāls un cukura.
Siera maisījumu kārtīgi samaisa un sāk tam pa vienai pievienot olas. Pēc katras olas siera kūkas pamatne jāsajauc līdz viendabīgai masai. Tā kā šīs receptes siera kūkas maisījums ir diezgan šķidrs, cepot augstā temperatūrā, deserts iegūst karameļu garozu, bet iekšpusē paliek mīksts.
Tomēr, lai deserts noturētu formu, sastāvdaļām jāpievieno ciete, pirms tam samaisot to ar 3 ēdamkarotēm saldā krējuma. Siera maisījumā nevajag iejaukt sausu cieti – tas var izraisīt gabaliņu veidošanos. Pēc tam siera kūkas maisījumā ielej atlikušo saldo krējumu, samaisa sastāvdaļas un pievieno citrona sulu.
Lai izceptu šo desertu, nepieciešama neliela forma, apmēram 18 cm diametrā. Tā jāizklāj ar pergamentu, līdz piepildīta ar siera maisījumu. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 250 grādiem un cep siera kūku 40-45 minūtes. Svarīgi formu novietot cepeškrāsns vidusplauktā.
Lai deserts būtu krēmīgas garšas un konsistences, tas jāatdzesē un pēc tam uz vairākām stundām jānovieto ledusskapī. Ja vēlaties, siera kūkas šķēlītes pirms pasniegšanas var pārklāt ar ievārījumu vai izkausētu šokolādi.