Beidzot mani kabači arī ziemā garšo kā svaigi. Draudzene atklāja ideālo šo dārzeņu sasaldēšanas metodi

Ilgi domāju – izklāju gredzenu kārtas ar kartupeļiem un ar saldētiem pipariem, ceptiem sīpoliem, ķiplokiem un tomātiem. Sanāca lielisks, vasarīgs dārzeņus sautējums. Kabaču gredzeni bija palieli, bet tas garšu neietekmēja. Un sanāca arī skaisti.

Bet kāds ir noslēpums vai knifiņš? Izrādās, ka knifiņi ir divi.

Knifiņš #1. Pēc nomizošanas kabači nav jāmazgā – vislabāk ar salveti ir nosusināt nedaudz mitros dārzeņu sānus. Bet, ja tas ir cukīni, to vispār nevajag mizot. Dārzenis jāsagriež platās šķēlēs un ātri jāpanē.

Knifiņs #2. Panēšana ir galvenais noslēpums. Milti un sāls ir kabaču vasarīgās garšas un to tekstūras glābēji. Visvienkāršāk ir sajaukt miltus ar sāli, kā cepot zivis: nesālām zivi, tad panējam miltos, bet sālām miltus, tad panējam sālītos miltos. Tas pats ir ar mūsu kabaču gredzeniem: sālām miltus pēc garšas, tādā pašā daudzumā, kāds tiek iztērēts noteiktam kabaču apmēram.

Kā veikt panēšanu? Ieberam sālītos miltus polietilēna maisiņā, pievienojam kabačus, cieši sasienam un labi sakratām. Rezultātā katrs gredzens no visām pusēm būs klāts ar miltiem, ar rokām tik veikli un ātri neizdosies to paveikt.

Kāpēc to darīt? Sāls saglabā mitrumu, un veicot atkausēšanu, notur to. Kopā ar miltiem panēšana neļauj kabačiem izmirkt cepšanas laikā. Un tad skaties, gredzeni jau apcepušies, izveidojusies smaržīga viegla garoziņa.

Lasi vēl: Tikai pieredzējuši dārznieki zina: jāņogu barošana septembrī pagarina krūma mūžu par 5 gadiem

Lūk kāda vienkārša metode: milti un panēšana glābs kabacīšus un padarīs to garšu vasarīgu. Bet es biju vīlusies un nolēmu ziemai kabačus vairs neiesaldēt. Tagad ceru, ka to tomēr izdarīšu.

Ja tev noderēja šī kabaču sasaldēšanas recepte, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies sociālajos tīklos. Priecāsimies arī par taviem komentāriem saistībā ar kabaču un citu dārzeņu sasaldēšanu ziemas krājumiem.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment