Beidzot noskaidrots, kāpēc kaķi dievina kaķumētru: bet, vai to patiešām var piedāvāt ikvienam kaķim?

Kā un kad var lietot kaķumētru?

Foto – Unsplash

Daži kaķu īpašnieki uzskata, ka kaķumētra viņu kaķus ietekmē dīvaini – ka dzīvnieki pārmērīgi dīvaini sāk uzvesties un tāpēc tas viņiem kaitē. Patiesība ir tāda, ka tas tā nav. Augs ir pilnīgi drošs ikvienam kaķim. To pat izmanto dažādos terapeitiskos nolūkos, jo kaķumētra ir dabisks līdzeklis, kā nomierināt pārāk “trakus” dzīvniekus.

Kādiem nolūkiem var lietot kaķumētru?

Lai pieradinātu kaķi pie tualetes kastes, konteinera apakšā var iebērt nedaudz kaltētas kaķumētras.
Tā arī izcili palīdzēs nomierināt kaķi, ja jums ir ieplānota vizīte pie speciālista vai jādodas ceļā kopā ar kaķi, un kā zināms, kaķiem nepatīk braukt automašīnā. Šādos gadījumos kaltētu kaķumētru var paņemt līdzi auduma maisiņā.

Kaķumētru izmanto arī pie pārcelšanās uz citu dzīvesvietu, lai palīdzētu dzīvniekam veiksmīgāk un ātrāk pierast pie jaunas vides.

Foto – Unsplash

Ja jūsu mājdzīvnieks ignorē nagu asināšanas kociņu, bet bojā mēbeles, varat arī pie skrāpēšanās rotaļlietām piekarināt auduma maisiņu, kurā iekšā ir izžāvēta kaķumētra. Dažreiz ar to var vienkārši “apkaisīt” pašu rotaļlietu centriņu.

Kuros gadījumos kaķumētru lietot nedrīkst?

Jā, un tomēr ir daži gadījumi, kad kaķumētru lietot nav ieteicams! Un tie ir: kaķene gaida mazuļus; dzīvniekam ir pārāk izteikti asa reakcija uz kaķumētru (bet tas patiešām ir individuālos gadījumos); kaķēniem līdz 6 mēnešu vecumam.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment