Labākais dzēriens, ko baudīt, lai paģiras būtu pēc iespējas mazākas, ir degvīns. Degvīns un citi tīrie alkoholiskie dzērieni, kā, piemēram, džins un tekila, izraisīs mazākās paģiras (protams, ja nebūsi iedzēris daudz par daudz). Tomēr vislabāk ir nejaukt šos alkoholus ar citiem dzērieniem (uzdzeramajiem), jo cukurs nākamajā dienā izraisīs galvassāpes.
Visticamāk, ka ļaunākais, ko dzert, ir alus. Tāpat arī tumšie dzērieni ir diezgan slikti.
“Sarkanvīns dažreiz atstāj daudz sliktāku ietekmi nekā baltvīns,” saka eksperte Inove. Dzerot lētākus vīnus, tu parasti samaksā daudz augstāku cenu. “Lētajos vīnos ir daudz visādu preteklību, kas nākamās dienas paģiras padara vienkārši šausmīgas,” stāsta Londonas medicīnas skolas profesors Rodžers Korders.
Šampanietis asinīs uzsūcas daudz ātrāk nekā citi alkoholiskie dzērieni (kas notiek oglekļa dioksīda dēļ). Un tieši tamdēļ arī paģiras ir trakākas.
Eksperts pirms un pēc alkohola lietošanas iesaka dzert kokosriekstu ūdeni, jo tā sastāvā ir daudz kālija un elektrolītu.
Lūk, apkopojums:
Ja vēlies vieglākas paģiras, dzer:
- degvīnu, džinu, tekilu;
- baltvīnu;
- dzer daudz ūdens alkohola uzņemšanas laikā.
Ja nevēlies smagas paģiras, izvairies no:
- alus;
- sarkanvīna;
- tumšajiem alkoholiskajiem dzērieniem;
- šampanieša.
Lasi vēl: Ko cilvēki par tevi domā balstoties uz tavas alkoholiskā dzēriena izvēles – diezgan precīzi!
Avots: revolucija.eu
Tevi noteikti interesēs
- Vairāk nekā tikai iepakojums: kāpēc apelsīnus un mandarīnus lielveikalos patiesībā pārdod sarkanos sieta maisiņos
- Uzaicināju darba biedru pie sevis uz Talsiem, tomēr viens priekšmets manā vannasistabā sabojāja visu vakaru
- Lielākā daļa cilvēku pieļauj šo kļūdu: kur nekādā gadījumā nedrīkst uzglabāt smaržas
- Dēls ”Rimi” par pēdējo kabatas naudu mātei nopirka kūku, bet pēc 15 gadiem viņai pasniedza negaidītu dokumentu
- Kartupeļu salāti būs daudz krēmīgāki un garšīgāki, ja majonēzi aizstāsi ar vienu labāku sastāvdaļu
- Draugs no Spānijas ir samulsis par lielāko daļu latviešiem: ”Kāpēc jūs šo darāt kapsētā?”







