Labākais dzēriens, ko baudīt, lai paģiras būtu pēc iespējas mazākas, ir degvīns. Degvīns un citi tīrie alkoholiskie dzērieni, kā, piemēram, džins un tekila, izraisīs mazākās paģiras (protams, ja nebūsi iedzēris daudz par daudz). Tomēr vislabāk ir nejaukt šos alkoholus ar citiem dzērieniem (uzdzeramajiem), jo cukurs nākamajā dienā izraisīs galvassāpes.
Visticamāk, ka ļaunākais, ko dzert, ir alus. Tāpat arī tumšie dzērieni ir diezgan slikti.
“Sarkanvīns dažreiz atstāj daudz sliktāku ietekmi nekā baltvīns,” saka eksperte Inove. Dzerot lētākus vīnus, tu parasti samaksā daudz augstāku cenu. “Lētajos vīnos ir daudz visādu preteklību, kas nākamās dienas paģiras padara vienkārši šausmīgas,” stāsta Londonas medicīnas skolas profesors Rodžers Korders.
Šampanietis asinīs uzsūcas daudz ātrāk nekā citi alkoholiskie dzērieni (kas notiek oglekļa dioksīda dēļ). Un tieši tamdēļ arī paģiras ir trakākas.
Eksperts pirms un pēc alkohola lietošanas iesaka dzert kokosriekstu ūdeni, jo tā sastāvā ir daudz kālija un elektrolītu.
Lūk, apkopojums:
Ja vēlies vieglākas paģiras, dzer:
- degvīnu, džinu, tekilu;
- baltvīnu;
- dzer daudz ūdens alkohola uzņemšanas laikā.
Ja nevēlies smagas paģiras, izvairies no:
- alus;
- sarkanvīna;
- tumšajiem alkoholiskajiem dzērieniem;
- šampanieša.
Lasi vēl: Ko cilvēki par tevi domā balstoties uz tavas alkoholiskā dzēriena izvēles – diezgan precīzi!
Avots: revolucija.eu
Tevi noteikti interesēs
- No “Dievmātes katedrāles zvaniķa” līdz “Duramam kurmim”: dārza influenceris Dāvids nosauc savas mūžīgās jaunības noslēpumu
- Ir zināms, kad Latvijā sāksies astronomiskā ziema: sinoptiķu prognozes liecina par tuvojošos spēcīgu aukstumu
- Kad gribas kaut ko vieglu, bet īpaši gardu, ņemu vistas fileju un jau pēc 10 minūtēm ceļu galdā svinīgu Jaungada uzkodu, kas garšo visiem
- 500 eiro par Ziemassvētku dāvanām: šādu summu plāno tām tērēt iedzīvotāji tikai vienā Latvijas reģionā un tā nav Rīga
- Piecus gadus māsīca nebija braukusi ciemos, bet te pēkšņi paziņo, ka ieradīsies – un tad sākās jautākais…
- Nevajag ne cukuru, ne ūdeni: manas vecmāmiņas skābētu kāpostu recepte, kas izturējusi laika pārbaudi








