Belaši ir uzkodas, kuru garša ir pazīstama ikvienam no bērnības. Tie ir vienlīdz garšīgi gan silti, gan auksti.
Šī ir tā uzkoda, ko varat ņemt līdzi uz darbu vai pastaigā, lai pa ceļam remdētu izsalkumu. Ar savu pārbaudīto šī ēdiena recepti dalījās pieredzes bagāta konditorejas meistara, kā arī kulinārijas blogere Svetlana Bauere.
Sastāvdaļas mīklai
Milti – 500-520 g
Sausais raugs – 2 tējkarotes
Cukurs – 15 g (2 tējkarotes)
Sāls – 10 g (1 tējkarote)
Ola – 1 gabals
Silts piens – 100 ml
Silts ūdens – 200 ml
Sviests (kausēts) – 25 g
Sastāvdaļas pildījumam
Maltā gaļa – 400 g
Sīpols – 350 g
Sāls – 8 g (nepilnīga tējkarote)
Pipari pēc garšas.
Belašu pagatavošana
Vispirms sagatavo mīklu. Bļodā sajauc miltus, cukuru, raugu un sāli, pievieno olu, siltu pienu un siltu ūdeni, samaisa. Ielej izkausētu sviestu un samīca mīklu. Tā ļoti lips pie rokām. Nosedziet mīklu un atstājiet siltā vietā stundu.
Tagad gatavojam pildījumu – sīpolu sasmalcina blenderī un sajauc ar malto gaļu, sāli un pipariem. Visu kārtīgi samaisa. Pēc tam var ķerties pie belašu formēšanas.
Gatavo mīklu sadaliet 11 daļās, pārklājiet un atstājiet 10 minūtes. Pēc tam katru gabalu viegli piespiediet, pievienojiet 1 ēdamkaroti ar kaudzi malto gaļas. Pavelciet mīklas malas uz vidu un izveidojiet beļašu.
Novietojiet tos ar “šuvi” uz leju, viegli mīciet un atstājiet vēl 15 minūtes. Cepiet belašus sakarsētā augu eļļā 3 minūtes no katras puses līdz zeltaini brūnai krāsai uz vidējas uguns. Novietojiet uz papīra dvieļa, lai noņemtu liekos taukus.
Izmēģiniet šo vienkāršo un gardo metodi, kas atgādinās bērnības garšu. Šādi belaši ir mīksti, gaisīgi un sulīgi.